Ο Άγιαξ έμεινε στο 2-2 με την Τσβόλε για το πρωτάθλημα Ολλανδίας την Κυριακή (17/12), αλλά στο γήπεδο συνέβη κάτι εντυπωσιακό. Οι παίκτες και οι οπαδοί της ομάδας σταμάτησαν και χειροκρότησαν σε ένδειξη υποστήριξης του προπονητή Τζον Φαν Σιπ, που πρόσφατα έχασε τη σύζυγό του, η οποία έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Ολλανδός πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, που εδώ και μερικούς μήνες έχει αναλάβει τα ηνία του «Αίαντα» και τον έχει μεταμορφώσει σε σημείο να καθοδηγήσει την ομάδα του στο Europa Conference League εις βάρος της ΑΕΚ, απουσίαζε από την αναμέτρηση, μιας και ταξίδεψε στην Αυστραλία, για να παρευρεθεί στο γάμο του γιου του.

Στο 55ο λεπτό του αγώνα, λοιπόν, με τον αριθμό να συμβολίζει την ηλικία στην οποία «έφυγε» η Ντανιέλ από τη ζωή, ο κόσμος και οι παίκτες χειροκρότησαν, δηλώνοντας την υποστήριξή τους προς τον έμπειρο τεχνικό. Ο Φαν Σιπ ανέλαβε τον Άγιαξ περίπου ένα μήνα, αφότου πέθανε η σύζυγός του.

Ο Άγιαξ προσέλαβε τον Φαν Σιπ έπειτα από τη χειρότερη εκκίνηση σε σεζόν στην ιστορία του κι εκείνος, με πολλή δουλειά και λύνοντας πολλά από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα, έχει καταφέρει να της δώσει νέα ώθηση. Ο Άγιαξ αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 5η θέση του πρωταθλήματος της Eredivisie με 25 βαθμούς. Βέβαια, παραμένει πολύ μακριά από την κορυφή, καθώς έχει 23 βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν, η οποία έχει 16 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές!

O Tζον Φαν Σιπ έμεινε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας από το 2019 ως το 2021 και καθοδήγησε την ομάδα σε 26 αναμετρήσεις με απολογισμό 11 νίκες, εννιά ισοπαλίες κι έξι ήττες.