Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Φαρούκ Κοτσά, πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, «δένονταν» με δεσμό φιλίας, αλλά τώρα ο ηγέτης της Τουρκίας φέρεται να θέλει να τον διώξει από το κόμμα AKP μετά την επίθεση του δεύτερου σε σε διαιτητή που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και «λουκέτο» στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας.

Ο Φαρούκ Κοτσά πρωταγωνίστησε σ’ ένα απίστευτο σκηνικό το βράδυ της Δευτέρας (11/12), καθώς αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Ανκαραγκιουτσού με τη Ρίζεσπορ (1-1) για την 15η αγωνιστική της Super Lig, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον διαιτητή Χαλίλ Ομούτ Μελέρ!

Οι γηπεδούχοι, στους οποίους αγωνίζονται οι Τάσος Χατζηγιοβάνης και Στέλιος Κίτσιου είχαν πολλά παράπονα απ’ τον διαιτητή για την αποβολή του Αλί Σοβέ στο 50ό λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως η κατάσταση «ξέφυγε» εντελώς.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που με μήνυμά του στα social media, σημείωσε: «Καταδικάζω την επίθεση στον διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Αθλητισμός σημαίνει ειρήνη και αδελφοσύνη. Ο αθλητισμός είναι ασυμβίβαστος με τη βία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη βία στον τουρκικό αθλητισμό».

Η σχέση με τον Κοτσά

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, έχει σχέση φιλίας εδώ και χρόνια με τον Κοτσά. Άλλωστε, ο Τούρκος πρόεδρος έχει καλές σχέσεις με την πλειονότητα των προέδρων των ποδοσφαιρικών ομάδων. Με τον συγκεκριμένο, όμως, είναι πιο στενές. Ο Κοτσά είναι μέλος του κόμματος AKP και στο παρελθόν υπήρξε βουλευτής του.

Μάλιστα, προτού χτιστεί το προεδρικό «παλάτι» στην Άγκυρα, ο Ερντογάν φέρεται να έμενε σε σπίτι ιδιοκτησίας του Κοτσά. Τώρα, το AKP κινεί τις εσωκομματικές διαδικασίες προκειμένου ο Κοτσά να περάσει από πειθαρχικό έλεγχο με τις πληροφορίες από την Τουρκία να αναφέρουν πως ο Ερντογάν τον θέλει εκτός κόμματος.