Οι Σακραμέντο Κινγκς ανακοίνωσαν πως ένας οπαδός έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Τρίτης (5/12) στη διάρκεια της αναμέτρησης της ομάδας με τους Νιού Όρλεανς Πέλικανς για το In-Season Tournament του NBA στο «Golden 1 Center» που έληξε με νικητές τους φιλοξενούμενους με 127-117 και την ομάδα του Σάσα Βεζένκοφ να μένει εκτός των ημιτελικών του νεοσύστατου θεσμού.

Κι ενώ η πρώτη περίοδος του ματς βρισκόταν σε εξέλιξη, ένας οπαδός των γηπεδούχων έχασε τις αισθήσεις του. Κλήθηκε ιατρική βοήθεια στο σημείο και παρά την προσπάθεια του ιατρικού τιμ του γηπέδου, ο οπαδός δεν επανήλθε.

«Ο οργανισμός εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του φιλάθλου», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Κινγκς.

Όσο για το ματς, οι Πέλικανς πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του In-Season Tournament και θα αναμετρηθούν με τους νικητές του ζευγαριού Λος Άντζελες Λέικερς-Φοίνιξ Σανς που παίζουν τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/12). Πρωταγωνιστής τους ήταν ο Μπράντον Ίνγκραμ με 30 πόντους. Ο Σάσα Βεζένκοφ έπαιξε κάτι παραπάνω από έξι λεπτά για τους Κινγκς, αλλά δεν είχε καλή απόδοση.

Στην Ανατολή, τώρα, οι Ιντιάνα Πέισερς πήραν κι εκείνοι το εισιτήριο για τα ημιτελικά του In-Season Tournament καθώς επικράτησαν με 122-112 των Μπόστον Σέλτικς. Θα αντιμετωπίσουν τους νικητές του αγώνα Μιλγουόκι Μπακς-Νιού Γιόρκ Νικς που θα γίνει επίσης τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/12). Οι ημιτελικοί κι ο τελικός θα διεξαχθούν στο Λας Βέγκας. Η ομάδα που θα πάρει τον τίτλο θα αμειφθεί με χρηματικό έπαθλο 500.000 δολαρίων για κάθε παίκτη.