Συναρπαστικό ματς διεξήχθη στην «Crypto.com Arena» του Λος Άντζελες για το πρωτάθλημα του NBA όπου οι Λέικερς (ρεκόρ 8-6) επικράτησαν των Χιούστον Ρόκετς (6-5) με 105-104.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν ασταμάτητος για τους «λιμνάνθρωπους» με 37 πόντους (14/19 σουτ). Αυτό το πέμπτο παιχνίδι με τουλάχιστον 30 πόντους για τον Τζέιμς αυτή τη σεζόν και το τέταρτο στα τελευταία επτά. Από εκεί και πέρα ο Άντονι Ντέιβις είχε 27 πόντους ενώ 17 σημείωσε ο Όστιν Ριβς. Για τους Ρόκετς, ο Ντίλον Μπρουκς είχε 24 πόντους ενώ 23 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ είχε ο Άλπερεν Σενγκούν.

Ο «βασιλιάς», όμως, δεν έκλεψε την παράσταση μόνο για τα όσα καλά έκανε στον αγωνιστικό χώρο και για την ηγετική του παρουσία που βοήθησε την ομάδα του να πετύχει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της. Πρωταγωνίστησε και σε μια φάση που έγινε viral, επειδή ήταν χιουμοριστική.

Στη διάρκεια του πρώτου μέρους και με την ομάδα του να αναζητά ρυθμό και το δρόμο προς το καλάθι καθώς βρισκόταν πίσω στο σκορ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά έχασε ένα φαινομενικά εύκολο ανάποδο λέι απ, ενώ παίκτης των Χιούστον Ρόκετς του έκανε φάουλ. Μετά από αυτό σήκωσε το αριστερό του χέρι και του τα… έψαλε. Στη συνέχεια έκανε πως το πατάει κάτω κι ακολούθως τράβηξε μερικές τζούρες από ένα υποτιθέμενο «τσιγάρο» το οποίο το… πάσαρε κιόλας στον συμπαίκτη του Κρίστιαν Γουντ.