Η Βουλγαρία υποδέχεται την Ουγγαρία για τα προκριματικά του Euro 2024 σε αγώνα που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών με απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, εναντίον της οποίας διαδήλωσαν εκατοντάδες οπαδοί στη Σόφια με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένας πανικός στις μάχες με την αστυνομία.

Οι Βούλγαροι είναι στα όρια με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας τους και μετά την απόφαση να γίνει χωρίς κόσμο το παιχνίδι με την Ουγγαρία για να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες στις εξέδρες, ήταν αναμενόμενο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις. Κανείς, όμως, δεν περίμενε αυτό που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (16/11) στη Σόφια.

Εκατοντάδες οπαδοί βγήκαν στους δρόμους και ακολούθησαν μεγάλες μάχες με την αστυνομία που αποφάσισε να παρέμβει και να χρησιμοποιήσει και το νερό προκειμένου να διαλύσει το πλήθος, με τα ΜΜΕ της Βουλγαρίας να κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες αφού ακολούθησαν συμπλοκές και πετροπόλεμος.

Με όλα όσα γίνονταν, αυτοκίνητα που ήταν στον χώρο τυλίχθηκαν στις φλόγες, με την αστυνομία να κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ελέγξει την κατάσταση.