Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μετράει αντίστροφα για το φινάλε της καριέρας του και όπως έκαναν στο παρελθόν κι άλλοι τεράστιοι αθλητές αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μουσείο στην πόλη Άκρον του Οχάιο, όπου και γεννήθηκε, το οποίο θα είναι… αφιερωμένο στον εαυτό του.

Ο χώρος επισήμως ονομάζεται «The LeBron James’ Home Court Museum» και θα ανοίξει τις πόρτες του στις 25 Νοεμβρίου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν ενθύμια και αναμνηστικά και στιγμές από την πορεία του και τα κατορθώματα στα 21 χρόνια καριέρας του στο NBA.

Ο σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς, τα 38 του χρόνια, τέσσερις φορές πρωταθλητής και πρώτος σκόρερ στην ιστορία του NBA και χρυσός Ολυμπιονίκης με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, τόνισε σχετικά: «Είναι πολύ τρελό αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορώ να περιμένω ώστε οι fans από όλο τον κόσμο να ρίξουν μια ματιά πίσω από την κουρτίνα και να δουν τι φτιάξαμε εκεί όπου όλα άρχισαν» και προειδοποίησε: «Και καλό θα είναι να μην πειράξει κανείς το δωμάτιο μου!».

Το τελευταίο αφορά στο γεγονός πως το μουσείο είναι μια… αντιγραφή του παιδικού δωματίου του «βασιλιά» στο Άκρον. Επιπλέον, την τοποθέτηση των εκθεμάτων και την οργάνωση των πάντων, θα επιμεληθεί ο ίδιος ο σούπερ σταρ μέσα από το The LeBron James Family Foundation.

Μια… οικονομία μόνος του

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μέσω του ιδρύματός του ανακοίνωσε πως τα έσοδα από το μουσείο θα διοχετευθούν στην τοπική κοινωνία του Άκρον, που καθώς ο θρυλικός μπασκετμπολίστας μεγάλωνε ήταν μια από τις υποβαθμισμένες περιοχές σε όλο το Οχάιο.

Το οικονομικό αποτύπωμα του ΛεΜπρόν Τζέιμς στην οικονομία της πολιτείας καταγράφηκε από τον Economist στο παρελθόν λέγοντας πως η παρουσία του «βασιλιά» όσο έπαιζε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς παρήγαγε περί τα 500 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.