Το γκολ του Μιριτέλο στο 8ο λεπτό ήταν αρκετό στον Αστέρα Τρίπολης για να φύγει με τη νίκη με 1-0 από την έδρα του Παναιτωλικού για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τους Αρκάδες να έχουν πλέον 11 βαθμούς και να βελτιώνουν τη θέση τους στην κατάταξη ενώ η ομάδα του Αγρινίου έμεινε στους 6 και παραμένει χαμηλά.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για τους φιλοξενούμενους και κακό για τους γηπεδούχους αφού δεν άργησε να γίνει το 0-1… Στο 8′ ο Αστέρας κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, ο Καλτσάς εκτέλεσε και η μπάλα βρήκε στον Μιριτέλο και κατέληξε στα δίχτυα του Καπίνο. Έτσι πήραν το προβάδισμα οι Αρκάδες, με τους Αγρινιώτες, από την άλλη πλευρά, να προσπαθούν να γίνουν απειλητικοί στο 22′ με το σουτ του Ζοάο Πέδρο που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 28′ ο Αστέρας βγηκε μπροστά και είχε ευκαιρία με τον Καλτσά, μετά την κάθετη του Μπαρτόλο, για το δεύτερο γκολ αλλά η μπάλα δεν πήγε στα δίχτυα, για να ακολουθήσει στο 31′ αναγκαστική αλλαγή: Έξω ο Μπαρτόλο, μέσα ο Ζουγλής. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα και οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση, την οποία άγγιξαν στο 39′ με την κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο στο δοκάρι στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναιτωλικός ήταν συνεχώς μπροστά στο β’ μέρος ψάχνοντας την ισοφάριση και στο 66′ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα αφού ο Καρμόνα είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ντίας και άφησε την ομάδα της Τρίπολης με 10 παίκτες. Εξέλιξη, όμως, που δεν στοίχισε στον Αστέρα, ο οποίος αμύνθηκε όπως έπρεπε και κράτησε το 0-1, από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι ναι μεν ήθελαν αλλά ήταν φλύαροι και δεν κατάφεραν να φτιάξουν ευκαιρίες.

Τελικό αποτέλεσμα 0-1 επομένως, με τον Αστέρα να παίρνει βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα ενώ ο Παναιτωλικός παραμένει πολύ χαμηλά στη βαθμολογία.

Παναιτωλικός: Καπίνο, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε (84′ Βοΐλης), Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας (84′ Ξενιτίδης), Μπαλντασάρα (84′ Μαυρίας), Χατζηθεοδωρίδης (63′ Ντίας), Χουάνπι, Φρ. Ντουάρτε (63′ Σενγκέλια), Ζοάο Πέδρο.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Μουνάφο, Σουρλής (70′ Γκος), Κρέσπι (92′ Ντιαρά), Καλτσάς (70′ Άλβαρες), Μπαρτόλο (31′ Ζουγλής), Μιριτέλο (70′ Βαλιέντε).