Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέλεξε την Ιερά Μονή του Αγίου Βασιλείου στο Οστρόγκ του Μαυροβουνίου για να βαπτίσει τα παιδιά του, τον 9χρονο Στέφαν και την 6χρονη Τάρα.

Χριστιανός Ορθόδοξος με πολύ ισχυρούς δεσμούς με τη Σερβική Εκκλησία, ο «Νόλε», που πολλάκις έχει αναφερθεί πόσο τον έχει βοηθήσει η πίστη του στο Θεό στη διάρκεια της καριέρας του ώστε να φτάσει σε… απάτητες κορυφές στο τένις και στον αθλητισμό γενικότερα, επισκέφθηκε το μοναστήρι στο Οστρόγκ για το μυστήριο.

Μάλιστα, η επιλογή δεν είναι τυχαία. Το συγκεκριμένο μοναστήρι είχε επισκεφθεί και μετά το σάλο που προκλήθηκε με την απαγόρευση της εισόδου του στην Αυστραλία πριν από το Grand Slam Australian Open επειδή δεν ήταν εμβολιασμένος. Ο Τζόκοβιτς έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τους μοναχούς της Ιεράς Μονής του Αγίου Βασιλείου στο Οστρόγκ.

Το γιατί επέλεξε να βαπτίσει τα παιδιά του σε τόσο μεγάλη ηλικία δεν έχει ξεκαθαριστεί. Το μυστήριο, πάντως, τελέστηκε από τον Πατριάρχη της Σερβίας, Πορφύριο. Νονός ήταν ο Νέβεν Μάρκοβιτς, Σέρβος πρώην ποδοσφαιριστής με σπουδαία καριέρα, ο οποίος στο παρελθόν έπαιξε και στην Ελλάδα με τη φανέλα της Κέρκυρας.

Στο μεταξύ, βίντεο που έκαναν το γύρο του διαδικτύου έδειξαν τον Τζόκοβιτς να συνομιλεί με άλλους πιστούς επισκέπτες της μονής.