Ένα από τα θέματα που έχουν προκαλέσει τη μεγαλύτερη συζήτηση στη La Liga τα τελευταία χρόνια είναι τα συνεχόμενα κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς εις βάρος του Βινίσιους Ζούνιορ σχεδόν σε όποιο γήπεδο παίζει η Ρεάλ Μαδρίτης, με παράγοντα της Μπαρτσελόνα να εκφράζει μια διαφορετική άποψη για την υπόθεση.

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός των Μαδριλένων έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των οπαδών άλλων ομάδων, οι οποίοι κάνουν ρατσιστικούς ήχους, φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα και γενικά προσπαθούν με κάθε τρόπο να δείξουν τα όχι και τόσο φιλικά συναισθήματα που τρέφουν για αυτόν.

Το είδαμε άλλωστε και το περασμένο Σαββατοκύριακο στον εκτός έδρας αγώνα της Ρεάλ με τη Σεβίλλη, με αποτέλεσμα ο ισπανικός Τύπος να εστιάσει ξανά στον Βινίσιους και στην επαναλαμβανόμενη ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του. Ο Μίκελ Καμπς όμως, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της Μπαρτσελόνα, το βλέπει αλλιώς το θέμα.

«Δεν πρόκειται για ρατσισμό, του αξίζει ένα χαστούκι για το ότι είναι καραγκιόζης. Τι αντιπροσωπεύουν αυτές οι άχρηστες και ασήμαντες ντρίμπλες στο κέντρο του γηπέδου;», έγραψε σχετικά στον λογαριασμό του στο Twitter και μπορεί ο καθένας να φανταστεί τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στα social media.