Η τραγική πορεία του Άγιαξ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, όπου μετράει 4 συνεχόμενες ήττες και είναι στην προτελευταία θέση, είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεργασία με τον Μόρις Στέιν, με τον Τζον Φαν Σιπ, πρώην προπονητή της εθνικής Ελλάδας, να είναι το φαβορί για να τον διαδεχθεί.

Ο «Αίαντας», αντίπαλος της ΑΕΚ στον όμιλο του Europa League, περνάει πολύ δύσκολες στιγμές αφού όλα έχουν στραβώσει από το ξεκίνημα της νέας σεζόν και η προτελευταία θέση στην Eredivisie τέλη Οκτώβρη προκαλεί σοκ και οργή στους οπαδούς, όπως και απογοήτευση στη διοίκηση, η οποία ψάχνει τη λύση.

Όπως, λοιπόν, ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ η De Telegraaf, ο Άγιαξ προσέγγισε τον Φαν Σιπ για συζητήσεις προκειμένου να αναλάβει την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν και ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα NOS, αυτές τις συνομιλίες.

Ο 59χρονος προπονητής, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες είπε το τελευταίο «αντίο» στη σύζυγό του, αγωνίστηκε στην ομάδα του Άμστερνταμ από το 1981 ως το 1992 και στη συνέχεια υπήρξε προπονητής Νέων και βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα.

Η αρχική σκέψη των ανθρώπων του Άγιαξ, σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ, ήταν ο Φαν Σιπ να αναλάβει πόστο στη διοίκηση αλλά οι τελευταίες εξελίξεις τον φέρνουν να είναι φαβορί για να κάτσει στον πάγκο της ομάδας.