Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε με 3-0 σετ [6-3, 6-2, 7-6 (7-4)] τον Μπεν Σέλτον στον πρώτο ημιτελικό του US Open και θα διεκδικήσει το μεγάλο τρόπαιο του τουρνουά τένις την Κυριακή (10/9) απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Κάρλος Αλκαράθ-Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Σέρβος, μάλιστα, πανηγύρισε με επικό τρόπο την πρόκρισή του. Κατέβασε το… ακουστικό στον Μπεν Σέλτον, αλλά και στους θεατές που γέμισαν το «Arthur Ashe Stadium» της Νέας Υόρκης για να υποστηρίξουν τον 20χρονο Αμερικανό τενίστα, που έπαιξε για πρώτη φορά σε ημιτελικό ενός major τουρνουά.

«Αυτή είναι η ατμόσφαιρα που με “φτιάχνει”», είπε μετά το ματς ο 36χρονος Σέρβος τενίστας που θα «κυνηγήσει» το 4ο US Open της καριέρας του την Κυριακή και το πρώτο μετά από το 2018. «Γι’ αυτά τα ματς σηκώνομαι ακόμη από το κρεβάτι και δουλεύω σκληρά», πρόσθεσε.

Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3, έχοντας κάνει το break στο έκτο game. Στο δεύτερο σετ με δύο break ο «Νόλε» έκανε το 3-2 και το 5-2 και δεν άφησε τον Αμερικανό αντίπαλό του να αντιδράσει γράφοντας το 2-0 με 6-2. Στο τρίτο σετ ο Σέλτον, προσπάθησε να δείξει ένα είδους αντίδρασης ισοφαρίζοντας με το πρώτο του break σε 4-4. Ωστόσο, ο «Νόλε» έσπασε ξανά το σερβίς του Αμερικανού, ο οποίος όμως κατάφερε να το στείλει στο tie-break, όπου ο Τζόκοβιτς επικράτησε 7-4.

Τώρα, θα έχει την ευκαιρία να παλέψει για τον 24ο τίτλο Grand Slam της καριέρας του και να ισοφαρίσει την εντυπωσιακή επίδοση της Μάργκαρετ Κορτ.