Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου αναμένεται να περάσουν και πάλι για συμπληρωματικές απολογίες οι 105 κατηγορούμενοι οι οποίοι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι καθώς φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Νέα σελίδα στην ανάκριση φαίνεται να ανοίγουν τα καινούργια στοιχεία που βρίσκονται, ήδη, στα χέρια της αρμόδιας ανακρίτριας μεταξύ των οποίων η πραγματογνωμοσύνη – έκθεση της διεύθυνσης εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. από τα δείγματα DNA που ελήφθησαν στο σημείο της αιματηρής συμπλοκής. Η έκθεση εκτιμάται ότι συμπληρώνει κομμάτια του παζλ της υπόθεσης προσδιορίζοντας ενδεχόμενους ρόλους κατηγορούμενων ενώ είναι ενδεικτικό πως , σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές έχουν ταυτοποιήσει από βιντεοληπτικό υλικό, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, περίπου 40 προφυλακισμένους ως συμμετέχοντες στα επεισόδια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό οι κατηγορούμενοι να λάβουν κλήσεις για συμπληρωματικές απολογίες προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται στη συνέχεια κατηγορούμενοι να κατατεθούν αιτήσεις ζητώντας την αποφυλάκιση τους.

Πάντως, εκτός από την πραγματογνωμοσύνη στο επίκεντρο της έρευνας φέρεται να βρίσκονται και οι συνομιλίες, Έλληνα κατηγορούμενου, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους καθώς το επίμαχο χρονικό διάστημα εμφανίζεται να βρισκόταν σε διακοπές.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος στις συνομιλίες φέρεται να αναφέρει :

Κατηγορούμενος : Ρε φίλε να σε ρωτήσω κάτι που πήρα και τον Μ… Αυτοί που πήγανε τώρα οι τέτοιοι, ξέρουνε ποιος το έχει κάνει και ποιος είναι ο δράστης. Ο δράστης δεν πρέπει να πάει να παραδοθεί και να το πάρει πάνω του για να μην τον βγάλουνε τούφα εκατό και άτομα. Δηλαδή εγώ εάν το ‘χα κάνει για να μην κάτσεις εσύ φυλακή, ο Μ.., ο Λ…, ο ψηλός και ο καθεξής δε θα πήγαινα ρε φίλε να παραδοθώ; Αυτό πρέπει να γίνει κανονικά. Να πει να πιεστούνε και όλοι αυτοί εκεί που ήταν ποιοι ήτανε, κατάλαβες να πάει ο δράστης να παραδοθεί και να καθαρίσει και τους εκατό.

(…)

Κατηγορούμενος : Ναι κατάλαβα τι λες κατάλαβα τι λες. Εεεε όχι δύο Κροάτες τον έναν τον Λ… αυτόν είχαν πιάσει με μαχαίρι, τον… και έναν Κροάτη με μαχαίρι. Ναι. Δεν ξέρω τι να πω ο Μ… μου άφησε να εννοηθεί πάντως ότι ο Θ… και αυτοί ξέρουνε. Τι να σου πω. Ντάξει. Οκ, μιλάμε.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι, ήδη, έχει κληθεί σε κατάθεση ένα από τα πρόσωπα που αναφέρονται στη συνομιλία.