Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες παραμονής στο νοσοκομείο η 10χρονη, που είχε απαχθεί στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας, όπως και ο ανήλικος αδερφός της.

«Πέρα από την προσωρινότητα του μέτρου, γιατί αυτό είναι ξεκάθαρο, πρέπει να συνεχιστούν οι εργομετρικές εξετάσειος, οι παιδοψυχιατρικές εξετάσεις, αλλά όχι σε ένα νοσοκομειακό περιβάλλον, σε ένα οικείο περιβάλλον. Δεν είναι τόσο εύκολο -η οικογένεια ενημερώθηκε και συμφώνησε- να επιστρέψει άμεσα στο σπίτι όταν είναι γνωστά από την αρχή όλα τα στοιχεία του. Τα παιδιά είναι σκληρά, δεν ξεχνάνε. Φανταστείτε να γυρίσει πίσω και να το κοιτάνε όλοι το παιδάκι, να χτυπάνε τα κουδούνια και να ρωτάνε κάθε μέρα “πώς είσαι”. Χρειάζεται προστασία ώστε η προσαρμογή να γίνει σιγά σιγά» είπε η συνήγορος της οικογένειας Ανθούλα Ανάσογλου.

Ερωτήματα γεννώνται για τη μεταφορά και του ανήλικου αδερφού της 10χρονης στη δομή φιλοξενίας.

«Ίσως η μητέρα από τα διάφορα ψυχολογικά σοκ δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί ούτε τον εαυτό της. Φαντάζομαι ότι αυτό εκτίμησαν οι κοινωνικοί λειτουργοί και θεώρησαν ότι τα παιδιά χρειάζονται ένα καλύτερο, προστατευμένο περιβάλλον» είπε η κ. Ανάσογλου.

«Το παιδί θα κληθεί να καταθέσει, πρέπει να πει ό,τι γνωρίζει, έχοντας πλέον βρει την ηρεμία του. Θα εξεταστούν όλα τα σενάρια» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο: