Πρόστιμα 5.500 ευρώ για «μαϊμού» προϊόντα και ελλείψεις σε τιμολόγια

Τα ευρήματα σε Αθήνα, Καλλιθέα και Πειραιά


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
20:57
26/02/2020
Πρόστιμα 5.500 ευρώ για «μαϊμού» προϊόντα και ελλείψεις σε τιμολόγια
loading

Πρόστιμα ύψους 5.500 ευρώ επιβλήθηκαν μετά τους ελέγχους για παρεμπόριο που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (25/2) σε Αθήνα, Πειραιά και Καλλιθέα.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων Επιχειρήσεις, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου, της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου πραγματοποιήθηκαν πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι με τα εξής αποτελέσματα:

Σε λαϊκή αγορά στην Καλλιθέα πραγματοποιήθηκαν 17 έλεγχοι από ελεγκτές της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΕΛΑΣ, βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις για έλλειψη αδείας, ενώ κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 270 τεμάχια είδη ένδυσης και 150 διάφορα βιομηχανικά είδη που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα.

Σε έλεγχο σε εταιρεία τυποποίησης και εμπορίας οσπρίων στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε από ελεγκτές της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις για έλλειψη ενδείξεων επί συσκευασιών και μία παράβαση του άρθρου 80 των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ για έλλειψη αναγραφής συγκεκριμένων ενδείξεων επί τιμολογίων. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 2.500 ευρώ.

Σε έλεγχο σε κατάστημα ένδυσης - υπόδησης στον Πειραιά που πραγματοποιήθηκε από ελεγκτές της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και αστυνομικούς της ΕΛΑΣ εντοπίστηκαν 124 τεμάχια απομιμητικών τσαντών γνωστού οίκου μόδας του εξωτερικού, τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν. Παράλληλα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει