Το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τους δράστες της δολοφονίας της 73χρονης στους Αγίους Θεοδώρους συνεχίζεται, με τις Αρχές να βρίσκονται στα ίχνη των δύο σεσημασμένων για κλοπές και διαρρήξεις.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA το πρωί της Κυριακής η αστυνομία βρήκε το ασημί όχημα των δύο δραστών, το οποίο είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Το αμάξι ανήκει σε μία γυναίκα Ρομά και εντοπίστηκε στον καταυλισμό του Βλυχού Μεγάρων. Η γυναίκα είπε στις Αρχές ότι το πρωί του Σαββάτου δάνεισε το όχημα στον αδερφό της και έναν φίλο του, οι οποίοι το επέστρεψαν το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Οι δύο άνδρες διαπιστώθηκε ότι είναι σεσημασμένοι για κλοπές και ληστείες και από τότε έχουν εξαφανιστεί.

Η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το ασημί αυτοκίνητο και πλέον περιμένουν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αν το όχημα είναι εκείνο που ψάχνουν.

Συγκλονισμένος ο σύζυγός της

Ο σύζυγος της άτυχης 73χρονης που έχασε τη ζωή της στους Αγίους Θεοδώρους, όταν ληστές την πάτησαν με το αυτοκίνητο τους, λύγισε μπροστά στην κάμερα περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές.

Ο 79χρονος Δημήτρης Τζίβας μίλησε στον ALPHA και περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που έζησε ο ίδιος με την οικογένειά του, βλέποντας μπροστά στα μάτια του το πως σκοτώθηκε η επί 55χρονια σύζυγός του.

«Δεν πήγε το μυαλό μου ότι πάτησαν τη γυναίκα μου. Πήγα να τη σηκώσω και της φώναξα “Ειρήνη, Ειρήνη είσαι καλά;” τότε είδα τα αίματα και κατάλαβα», είπε αρχικά ο συγκλονισμένος 79χρονος και πρόσθεσε: «Μου λέει σε μία στιγμή ο γιος μου ότι κάτι συμβαίνει, η μαμά μαλώνει έξω. Είδα εν κινήσει ένα αμάξι προς τα κάτω με όρθιο το καπό, για να μη δούμε τον αριθμό κυκλοφορίας».

Ο σύζυγος του θύματος είπε για την έρευνα της αστυνομίας: «Στην αστυνομία μας έδειξαν φωτογραφίες. Τους έδωσα αυτό που είδα, ήταν μέχρι 35 χρονών και κάπου 80 κιλά».

Σε εκείνο το σημείο ο Δημήτρης Τζίβας λύγισε και με δάκρυα στα μάτια, είπε: «55 χρόνια δεν είχαμε μαλώσει. Είναι άγρια δολοφονία. Αυτός δεν έχει ούτε αισθήματα, ούτε τίποτα. Για μία καδένα που έχει 500 ευρώ; Να την πάρουν να φύγουνε. Έπρεπε να τη σκοτώσουν;».