Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση με το νεκρό βρέφος στη Νέα Σμύρνη συμπληρώνουν το «παζλ» της υπόθεσης με την 22χρονη.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της 22χρονης Αλέξανδρος Αλεξιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ η μητέρα της 22χρονης που εργάζεται ως καθαρίστρια στην πολυκατοικία ήταν αυτή που βρήκε το νεκρό βρέφος στον ακάλυπτο.

«Εάν είχε μιλήσει θα είχε αποφευχθεί αυτή η αποτρόπαια πράξη. Το παιδάκι θα ζούσε ή θα είχε γίνει με μια λογική διαδικασία. Εδώ τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια παράλογη πράξη», δήλωσε ο συνήγορος της 22χρονης που γέννησε το μωρό στη μπανιέρα του σπιτιού της στη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια το πέταξε στον ακάλυπτο.

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Αλέξανδρος Αλεξιάδης έκανε λόγο για ένα «παιδί» που είχε «πόλεμο εσωτερικό και ψυχολογικό στο μυαλό του». Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια διαταραγμένη κατάσταση, ενώ σημείωσε ότι η 22χρονη παρακολουθείτε από ειδικούς.

«Ένα παιδί 22 χρονών να κυοφορεί ένα τέκνο για εννέα μήνες, να μην έχει μιλήσει ούτε στον πατέρα της ούτε στη μητέρα της, ούτε σε συγγενείς και φίλους και να το τραβάει όλο αυτό μόνο του, φανταστείτε τι πόλεμο εσωτερικό, ψυχολογικό έχει στο μυαλό του», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε πως «έχουμε δει μητέρες που έχουν τον καρπό του έρωτά τους με νόμιμο σύζυγο, φέρουν ένα τέκνο και έχουμε δει μητέρες που ενώ επιζητούσαν την εγκυμοσύνη γέννησαν το παιδί τους και ξαφνικά δημιουργείται μια απέχθεια απέναντι στο τέκνο και ορίζεται ως επιλόχεια κατάθλιψη».

Εξάλλου, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε πως πρόκειται για μια ενέργεια που «αποδεικνύει περίτρανα ότι έχει σταματήσει να λειτουργεί η λογική».

«Έχει αποφασίσει να κρατήσει το παιδί, το γεννάει και η πρώτη ενέργεια αυτού του παιδιού είναι “αμάν πρέπει να κάνω αυτή την πράξη”. Η πράξη αυτή αποδεικνύει περίτρανα ότι έχει σταματήσει να λειτουργεί η λογική. Είναι αποκομμένη η λογική του παιδιού εκείνη την ώρα, νιώθει φόβο και πανικό. Αντί να επικρατήσει το συναίσθημα της φυσιολογικής μητέρας επικρατεί το συναίσθημα του πανικού», είπε.

Αναφερόμενος στην οικογένεια της 22χρονης έκανε λόγο για «μια καθημερινή ελληνική οικογένεια, για γονείς που υπεραγαπούν το παιδί τους που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ για να τα βγάλουν πέρα».

Η 22χρονη παραμένει νοσηλευόμενη φρουρούμενη στο νοσοκομείο και μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε, αναμένεται να απολογηθεί αύριο Παρασκευή.

Αναμένεται να απολογηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση, έπειτα από την σύνταξη δικογραφίας σε βάρος της με την κατηγορία της παιδοκτονίας.