Έπειτα από έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις απάτες (δύο τελέστηκαν και άλλες δύο επιχειρήθηκαν) σε βάρος τεσσάρων γιατρών, δύο ανδρών και δύο γυναικών, ηλικίας 66, 45 και 45, 37 ετών, αντίστοιχα.

Αυτό οδήγησε χθες, Πέμπτη (04/01), στη σύλληψη ενός 43χρονου Έλληνα στη Δράμα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. Ο εν λόγω συλληφθείς, επικοινώνησε τηλεφωνικά την Τετάρτη (03/01) με την 37χρονη γιατρό, με το πρόσχημα ότι η μητέρα του είναι πελάτισσα του ιατρείου της. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας της γυναίκας που τον έφερε στον κόσμο, κατάφερε αρχικά να την πείσει να του παραδώσει χρήματα.

Το πρωί της επόμενης ημέρας, ο δράστης πήγε ξανά στο ιατρείο της 37χρονης, στη Δράμα, όπου τη στιγμή που παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς. Ακολούθησε ταυτοχρόνως και η σύλληψή του.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο δράστης, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, κατάφερε το πρωί της Τετάρτης, στην Καβάλα, να αποσπάσει από τον 66χρονο γιατρό επίσης 20 ευρώ. Επίσης, αποδείχθηκε ότι επιχείρησε να εξαπατήσει τους άλλους δύο ιατρούς, χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει τις πράξεις του.

Στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκε χρηματικό ποσό 40 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε, προκειμένου να αποδοθεί στους δικαιούχους του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.