Σε ταυτόχρονη αυτοχειρία φέρεται να οφείλεται ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού από την Γερμανία. Οι δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο διαμέρισμα που νοίκιασαν για ολιγοήμερες διακοπές στο χωριό των Βλαχάτων της Κεφαλονιάς, καθώς μετά τη σημερινή ιατροδικαστική εξέταση -σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων- φέρεται η ιατροδικαστής, που πήγε στο νησί από την Πάτρα, να έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειες για το γεγονός.

Από τις αστυνομικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι αυτή την ώρα, το ζευγάρι, ηλικίας 30-35 ετών, νοίκιασε, μέσω airbnb, το συγκεκριμένο διαμέρισμα που βρισκόταν σε κεντρικό σημείο του χωριού, από τις 26 Δεκεμβρίου, ενώ νωρίτερα είχαν χρησιμοποιήσει ένα άλλο κατάλυμα για τη διαμονή τους στην Κεφαλονιά.

Ο θάνατος τους έγινε αντιληπτός, από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, που ανοίγοντας την πόρτα βρήκε στον καναπέ του σαλονιού, νεκρή τη Γερμανίδα τουρίστρια με βαθιά τραύματα στα χέρια, και το σύντροφό της, στο μπάνιο του σπιτιού, με επίσης βαθιά τραύματα στα χέρια και σε άλλα σημεία του σώματός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι σοροί των δύο Γερμανών τουριστών αναμένεται την Τρίτη να μεταφερθούν στην Πάτρα προκειμένου να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις ταυτοποιήσεις τους. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία φέρεται το ζευγάρι να νοίκιασε το ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε από τη Γερμανία, χωρίς όμως ποτέ να το επιστρέψει πίσω, ενώ αντίθετα φέρεται να έχουν αλλαχθεί παράνομα και οι πινακίδες του οχήματος, που στον αστυνομικό έλεγχο που έγινε, δεν βρέθηκαν μέσα ναρκωτικές ουσίες ούτε άλλα παραισθησιογόνα φάρμακα. Την όλη υπόθεση εξετάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Κερκύρας.