Δραπέτης της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης φέρεται ως αρχηγός πολυμελούς κυκλώματος, το οποίο εισήγαγε από την Αλβανία ποσότητες ναρκωτικών και όπλα. Πρόκειται για 33χρονο Αλβανό, ο οποίος, τον περασμένο Μάιο, είχε αποδράσει -μαζί με 42χρονο συμπατριώτη του- από κελί της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, αλλά τρεις μήνες αργότερα οι δύο κατάδικοι συνελήφθησαν στην Αλβανία από αστυνομικούς της γειτονικής χώρας, κατόπιν συνδρομής Ελλήνων συναδέλφων τους.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε, ότι ο 33χρονος εμφανίζεται να ηγείτο εγκληματικής οργάνωσης, η οποία συγκροτήθηκε αμέσως μετά την απόδραση του, με σκοπό τη μεταφορά ναρκωτικών και όπλων από την Αλβανία προς την ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα, κατά τον Ιούνιο και Ιούλιο του τρέχοντος έτους, πραγματοποίησε τέσσερις μεταφορές κάνναβης, συνολικού βάρους τουλάχιστον 48 κιλών, από την Αλβανία προς την Ελλάδα, ενώ εισήγαγε επιπλέον ένα Καλάσνικοφ και μία χειροβομβίδα. Ως μέλη του κυκλώματος, ταυτοποιήθηκαν -μέχρι στιγμής- άλλα επτά άτομα (Έλληνες και Αλβανοί), τρία εκ των οποίων συνελήφθησαν το περασμένο καλοκαίρι, ύστερα από αστυνομικές επιχειρήσεις σε Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη. Στο ίδιο κύκλωμα φαίνεται ότι δρούσαν άλλα τέσσερα άτομα, οι ταυτότητες των οποίων παραμένουν -προς το παρόν- άγνωστες.

Η απόδραση των δύο Αλβανών κακοποιών -που κατά πληροφορίες κρατούνται σήμερα στην Αλβανία- είχε σημειωθεί στις 17 Μαΐου από κελί της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης. Εκεί κρατούνταν ενόψει μεταγωγής τους σε άλλες φυλακές της χώρας. Ο 33χρονος επρόκειτο να μεταχθεί στο Δομοκό κι ο 42χρονος στη Νιγρίτα.

Είχαν αποδράσει από παράθυρο του κελιού, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν πριονισμένο. Ο 33χρονος κρατείτο για ναρκωτικά, ενώ ο 42χρονος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης (και επιπλέον πολυετούς κάθειρξης) για δολοφονία που διέπραξε, με θύμα 50χρονο συμπατριώτη του, σε βενζινάδικο στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Ο τελευταίος, άλλωστε, μετράει στο «ενεργητικό» του και δύο απαγωγές που απασχόλησαν κατά το παρελθόν το πανελλήνιο. Η πρώτη ήταν το 1998 με θύμα μία 16χρονη (στην περιοχή του Ωραιοκάστρου), ενώ η δεύτερη, 10 χρόνια αργότερα, σε βάρος του επιχειρηματία Γ. Αϊβάζογλου (στην περιοχή της Λαχαναγοράς). Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη σύλληψή του στην Αλβανία βρέθηκαν στην κατοχή του 42χρονου τρία Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, 318 φυσίγγια και σχεδόν 3,5 κιλά χασίς.