Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από περίπτερα της Αττικής και της επαρχίας, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 30ης Οκτωβρίου, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21, 25 και 27 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, αναζητούνται τουλάχιστον δύο συνεργοί τους.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ επάγγελμα, της απείθειας, της πλαστογραφίας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες από αρχές τους έτους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων περιπτέρων στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της επαρχίας (Καρδίτσα, Λαμία, Εύβοια, Αχαΐα).

Συγκεκριμένα, οι δράστες από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, είχαν εφοδιαστεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό με τον οποίο παραβίαζαν τα ρολά ασφαλείας των περιπτέρων και αποσυνέδεαν τα συστήματα ασφαλείας, όπου υπήρχαν. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν, κυρίως μεγάλες ποσότητες τσιγάρων και προϊόντων καπνού και ακολούθως τα διέθεταν σε άλλα άτομα για μεταπώληση, αποκομίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Στην κατοχή τους, καθώς και σε οικία των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 1.703 ευρώ, ένα πτυσσόμενο κλομπ, ένας ηλεκτρικός εκκενωτής, πλήθος πλαστών εγγράφων και πλήθος κινητών. Επίσης κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 25 περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και σε περιοχές της επαρχίας (Καρδίτσα, Λαμία, Εύβοια, Αχαΐα).

Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, σε βάρος δε του 27χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης εννέα έτη για διακεκριμένες κλοπές.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.