Ένας 64χρονος Βραζιλιάνος συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», για εισαγωγή ποσότητας κοκαΐνης στην ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος έφτασε αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας μέσω της Ντόχα του Κατάρ.

Συγκεκριμένα ο 64χρονος αλλοδαπός μετέφερε ποσότητα υγρής και στερεάς μορφής κοκαΐνης στην αποσκευή του, μέσα σε τέσσερις νάιλον συσκευασίες, που ήταν επιμελώς κρυμμένες στα τοιχώματα αυτής, συνολικού βάρους 3.442 γραμμαρίων.

drugs3

Στην κατοχή του επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.000 δολαρίων ΗΠΑ, 124 ρεάλ Βραζιλίας και δύο κινητά τηλέφωνα.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 64χρονος αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος, διακίνησης κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς τη χώρας μας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

drugs2