Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προχώρησαν στην εξάρθρωση κομματιού σπείρας διακίνησης μεταναστών και στέγαζε μετανάστες που εισέρχονταν παράνομα στην Ελλάδα σε ξενοδοχείο του νησιού. Συνελήφθησαν δύο εμπλεκόμενοι.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ιστοσελίδας dimokratiki.gr στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου περιήλθαν νέες πληροφορίες που παρουσίαζαν πως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διευκόλυναν την παράνομη είσοδο παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα από την Τουρκία. Μέρος του σχεδίου του ήταν να μεταφέρουν μετανάστες σε ξενοδοχείο στην Ιαλυσό Ρόδου, όπου εκεί τους έκρυβαν μέχρι να τους μεταφέρουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι ένας 49χρονος υπήκοος Ουγγαρίας είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και χθες (28/8) οργανώθηκε με την συμμετοχή και αστυνομικών της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε για την εξάρθρωση της σπείρας.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχείο και βρήκαν 91 μη νόμιμους αλλοδαπούς να διαμένουν στα δωμάτια του.

Διαπιστώθηκε, επιπλέον, ότι ένας 23χρονος Παλαιστίνιος εργαζόμενος στο ξενοδοχείο είχε τον ρόλο της είσπραξης των χρημάτων από τους μετανάστες ενώ λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ιδιοκτήτης.

Οι μετανάστες ανέφεραν κατά την εξέτασή τους από τις αρχές ότι εισήλθαν στην χώρα από την Τουρκία προ 15νθημέρου και διέμεναν στο ξενοδοχείο πληρώνοντας 50 ευρώ για την μίσθωση του κάθε δωματίου.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου έχει κινήσει την διαδικασία διοικητικής απέλασης των μεταναστών ενώ οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν το πρωί της Τετάρτης ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας για τα περαιτέρω.