Η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να υπέπεσε σε σειρά λαθών που επέτρεψαν στους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να φτάσουν ανενόχλητοι στη Νέα Φιλαδέλφεια και να προκαλέσουν τα επεισόδια, στα οποία δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Το ρεπορτάζ στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αναφέρει ότι υπήρχε πληροφόρηση και στοιχεία για την κάθοδο των χούλιγκαν, ωστόσο όλα αγνοήθηκαν, ενώ δόθηκαν εντολές που τελικά διευκόλυναν την πορεία τους.

Πιο αναλυτικά, αστυνομικοί στην Κακαβιά έλεγξαν 15 ή 18 οχήματα με κροατικές πινακίδες από τα περίπου 25 που είχε συνολικά το κομβόι. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έστειλαν μειλ στην Ασφάλεια Αττικής, με πηγές από την Ασφάλεια, να διαψεύδουν την πληροφορία, ισχυριζόμενες πως έγινε τηλεφωνική ειδοποίηση για έλεγχο σε δύο οχήματα.

Έπειτα, στα διόδια της Ελευσίνας είχε στηθεί μπλόκο με δυνάμεις ΟΠΚΕ, Ασφάλειας και Τροχαίας, αναμένοντας το κομβόι. Όμως, στις 19.30 με 20.00 το κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας έστειλε εντολή να απομακρυνθούν όλοι, με εξαίρεση μια μηχανή. Οπότε, έμεινε ένα δίκυκλο της Ασφάλειας, το οποίο στις 22.00 εντόπισε το κομβόι, το οποίο έχασε «περιέργως» μετά από λίγο, αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Έτσι, περίπου 150 χούλιγκαν έφτασαν στην Αθήνα, για τους οποίους ειδοποίησε ο σταθμάρχης του ΗΣΑΠ στον σταθμό Ειρήνη, οι οποίοι στη συνέχεια εμφανίστηκαν στον Περισσό. Εκεί τους ακολούθησε μια μικρή ομάδα αστυνομικών, με την εντολή να παρακολουθούν από μακριά και να μην επέμβουν.

Οι αδιάβαστες εντολές

Το ρεπορτάζ από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αναφέρει ότι η Ιντερπόλ Μαυροβουνίου είχε ειδοποιήσει σχετικά τις ελληνικές αρχές, τόσο για την έλευση των χούλιγκαν, όσο και για το ότι ήταν επικίνδυνοι.

Στις 16.00 το μεσημέρι της Δευτέρας ο κλάδος «Τάξης» της ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε σχετική διαταγή σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της περιφέρειας. Εντούτοις, η διαταγή διαβάστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις στις 19.00 το απόγευμα, ενώ σε αρκετές έμεινε αδιάβαστη.

Μάλιστα, αυτό φέρεται να επιβεβαιώνεται από το ειδικό σύστημα της αστυνομίας που στέλνει τα email, επειδή αφήνει ειδικό αποτύπωμα, σχετικά με το πότε στέλνονται, παραδίδονται και διαβάζονται.