Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων έκρινε ένοχο ένα πρώην ανώτερο στέλεχος εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί για βιασμό καθηγήτριας που έγινε μέσα στο αμάξι του. Έτσι, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών, ενώ απορρίφθηκε η πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, στον Αγιοκάμπο Λάρισας στις 17 Σεπτεμβρίου του 2021, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βρίσκονταν μέσα στο όχημα του μαζί με τη 46χρονη όταν εξανάγκασε τη γυναίκα, σε σεξουαλικές πράξεις χρησιμοποιώντας τη δύναμη του με τη γυναίκα να αντιδρά και να του ζητά, κλαίγοντας – όπως αναφέρει το κατηγορητήριο- να σταματήσει.

Η δίκη σήμερα ξεκίνησε με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας η οποία πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου και μετά τις αγορεύσεις πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, το δικαστήριο αφού συσκέφτηκε αποφάσισε ομόφωνα (7-0) την ενοχή του κατηγορουμένου επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης έξι ετών και ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Τέλος, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον 63χρονο να είναι ελεύθερος μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η δίκη διεξήχθη καθ’ όλη τη διάρκεια της, κεκλεισμένων των θυρών.