Η είδηση πως ένας 50χρονος ξυλοκοπούσε τους ηλικιωμένους γονείς του προκάλεσε αποτροπιασμό. Τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας με τον 91χρονο πατέρα να βγαίνει στο μπαλκόνι και να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια προκειμένου να σωθεί από το γιο έκανε τον αποτροπιασμό σοκ. Η απόγνωση στη φωνή του ηλικιωμένου εμφανής ενώ την ίδια ώρα η ηλικιωμένη σύζυγός του προσπαθεί να σωθεί από τα χέρια του εκτός εαυτού γιου της που την έσπρωχνε και την χτυπούσε.

Σε άλλο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ο γιος βάζει φωτιά σε μια καρέκλα έξω ακριβώς από την πόρτα του υπνοδωματίου των γονιών του με κίνδυνο να τους κάψει ζωντανούς.

Τι απαντά ο ίδιος για τα περιστατικά ενώ η έρευνα για το βίντεο της κακοποίησης του ηλικιωμένου ζευγαριού που διέταξε ο εισαγγελέας να βρίσκεται σε εξέλιξη; Ο 50χρονος μίλησε στην κάμερα του Live News και τον δημοσιογράφο Κυριάκο Μαντούβαλο, στην αρχή, λέει ότι είναι εκείνος, αλλά ύστερα ότι δεν θυμάται να το έχει κάνει και εν τέλει ζητά συγγνώμη για το περιστατικό.

«Το βίντεο που βλέπω να πετάω εγώ την μητέρα μου στο κρεββάτι ναι είμαι εγώ. Να τους έχω χτυπήσει εγώ, προσωπικά δεν το θυμάμαι. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, δεν ξέρω τι να πω. Εγώ ζητάω συγγνώμη, ταπεινά κιόλας, απορώ κι εγώ με τον εαυτό μου πώς ξέφυγα κι έφθασα σε αυτό το σημείο».

Στη πορεία της συνέντευξης η μνήμη του 50χρονου δείχνει να επανέρχεται. Περιγράφει πώς εκτυλίχθηκαν εκείνη την ημέρα τα γεγονότα, αλλά επιμένει ότι οι ζημιές στο σπίτι των γονιών του δεν έχουν γίνει από τον ίδιο. «Αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι έχω καταστρέψει εγώ το σπίτι. Όσο για τα χτυπήματα δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω συμμετάσχει σε αυτά, αλλά δεν είναι χτυπήματα που ήθελαν να προκαλέσουν ζημιά. Πήγα να μιλήσω με τον πατέρα μου όπως μου ζήτησε, έχασα τον έλεγχο κι έγινε αυτό που έγινε. Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος, αλλά κάποια στιγμή ξέφυγα».

«Ζητούσα να με διευκολύνουν»

Σε μία από τις σκηνές που κατέγραψε η κάμερα, ο 50χρονος φέρεται να πήγε για πολλοστή φορά να ζητήσει χρήματα από τους γονείς του. Ενοχλήθηκε γιατί είχαν φρούτα στο ψυγείο. «Κάποιες φορές αδυνατούσα να συμπληρώσω το ποσό της διατροφής. Ζητούσα αν μπορούσαν να με διευκολύνουν. Η απάντηση ήταν μονίμως ότι “εμείς δεν έχουμε να φάμε και εσύ ζητάς λεφτά”. Άνοιξα το ψυγείο για να πιώ νερό και ήταν γεμάτο. Και λέω “έχεις πάρει 4 κιλά μήλα. Δεν θα μπορούσες αυτά τα 4 κιλά να ήταν 3 και να μου έδινες πχ 5 ευρώ ή να μαζευτούν κάποια χρήματα για να βγω και εγώ από τη δύσκολη θέση;”» λέει χαρακτηριστικά ο 50χρονος.

«Προσπαθώ να κάνω οτιδήποτε δυνατόν να τηρήσω αυτούς τους όρους»

Ενώ, σε βάρος του βρίσκονται σε ισχύ περιοριστικά μέτρα, εικόνες που έχουν τραβηχτεί το δείχνουν μέσα στο σπίτι. Ο ίδιος στην κάμερα της εκπομπής του Mega αρνείται ότι τα παραβιάζει και μετά από λίγο παραδέχεται ότι είδε τους γονείς του πρόσφατα από κοντά.

«Μου έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα να μετοικήσω από την κατοικία των γονιών μου, να μην τους πλησιάζω και να μην τους ενοχλώ με οποιοδήποτε μέσο. Προσπαθώ να κάνω οτιδήποτε δυνατόν να τηρήσω αυτούς τους όρους. Τα παιδιά μου τα βλέπω έξω, εκτός πολυκατοικίας για να μην δημιουργηθεί κάποιο άλλο θέμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι ένα στημένο περιστατικό»

Ο γιος των ηλικιωμένων μίλησε για το περιστατικό το οποίο έχει καταγραφεί από κάμερα και φαίνεται ο ίδιος να βάζει φωτιά μέσα στο διαμέρισμα και συγκεκριμένα να καίει μια καρέκλα έξω από την κρεβατοκάμαρα των γονιών του, με αποτέλεσμα να βγαίνει έξω και να φωνάζει βοήθεια ο πατέρας του.

«Είναι ένα στημένο περιστατικό, μου έχουν πει να αναπαράγω ότι και καλά θέλουν να δείξουν ότι περνούν τα πάνδεινα. Να με κατηγορήσουν ότι τους κυνηγάνε κι ότι κινδυνεύουν, οτιδήποτε» απάντησε.