Το ενδεχόμενο να προκύψουν και άλλες συλλήψεις στο τρομοκρατικο δίκτυο που ετοίμαζε χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή άφησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Η έρευνα της Αστυνομίας ήταν τέτοια που μπορέσαμε να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν το χτύπημα. Προσπαθούσαν να προσεγγίσουν ομοεθνείς τους, είχαν επαφές με κάποιους ποινικούς ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν βαρύ οπλισμό. Μπορεί να προκύψουν και άλλες συλλήψεις. Το κίνητρο ήταν οικονομικό αλλά οι συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας μπόρεσαν να αποτρέψουν ένα τέτοιο πλήγμα» είπε στο «Καλημέρα Ελλάδα» στον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου οι συλληφθέντες «έπαιρναν εντολές από το εξωτερικό, επίσης από έναν υπήκοο Πακιστάν προκειμένου να φέρουν ιδιαίτερης σημειολογίας πλήγματα στη χώρα μας, στοχεύοντας στις ζωές αθώων πολιτών, στο κέντρο της Αθήνας. Προφανώς είχαν βάλει κι άλλους στόχους. Στο άμεσο μέλλον το βασικό χτύπημα θα ήταν στο κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας».

Και κατέληξε: «Αφού καταφέραμε και εξαρθρώσαμε και τις δυο περιπτώσεις (και της ρωσίδας κατασκόπου) οι Έλληνες πολίτες και όσοι θα την επισκεφτούν θα πρέπει να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε μια ασφαλή χώρα».