Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (22/3) μπροστά στο Εφετείο Αθηνών μετά από συμπλοκή, όταν ομάδα 20 ατόμων επιτέθηκε σε δύο άτομα, τους χτύπησε και μαχαίρωσε τον έναν. Το περιστατικό βίας στη συμβολή των οδών Λουκάρεως και Ραγκαβή προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην ΕΛΑΣ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε η παρέμβαση αστυνομικών με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά, προκειμένου να σταματήσει το άγριο επεισόδιο που φαίνεται να έχει οπαδικό υπόβαθρο.

Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι τα περιστατικά οπαδικής βίας όχι μόνο έχουν αυξηθεί αριθμητικά, αλλά έχουν αναβαθμιστεί και ποιοτικά.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Σήμερα (22-3-2023) και ώρα 11:00 κατά την εξέλιξη εκδίκασης ποινικής υπόθεσης με οπαδικό υπόβαθρο στο Εφετείο, ομάδα περίπου 20 ατόμων κινούμενη σε παρακείμενη οδό, επιτέθηκε σε βάρος δύο ατόμων, τραυματίζοντας με αιχμηρό αντικείμενο έναν εξ’ αυτών.

Οι δυνάμεις αποκατάστασης τάξης που λάμβαναν μέτρα εξωτερικά του Εφετείου προέβησαν σε χρήση των αναγκαίων δημόσιων ειδών και τα άτομα διέφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Οι ανωτέρω αστυνομικοί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία, ο οποίος εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Στο πλαίσιο αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε σε παρακείμενη οδό από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Κατά τον έλεγχο εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοντάρια, κουκούλες και άλλα αντικείμενα.

Ανωτέρω οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στην ανωτέρω επίθεση και συνελήφθησαν.

Χειροβομβίδα σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού

Την ίδια ώρα, για ακρίβεια μόλις πριν από 48 ώρες, σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στο Γκύζη εντοπίστηκε στην είσοδο παρατημένη χειροβομβίδα η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί και «μήνυμα». Πριν από μερικούς μήνες στο Μαρούσι, είχαμε την έκρηξη ισχυρότατης βόμβας σε σύνδεσμο οπαδών που προκάλεσε ζημιές σε ακτίνα ενός τετραγώνου.

Κι όλα αυτά, ενώ μόλις πριν από μερικές ημέρες είχαμε διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για ζητήματα οπαδικής βίας, παρουσία και εκπροσώπων των έξι ΠΑΕ που συμμετέχουν στα play off του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Αναφορικά με το επεισόδιο έξω από Εφετείο, το γεγονός ότι οι τέσσερις προσαχθέντες είχαν στο ΙΧ αυτοκίνητο που εντοπίστηκαν κοντάρια δείχνει ότι είχαν πάει έτοιμοι για μάχη. Και αυτό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό, πολλώ δε μάλλον αν αναλογιστεί κάνεις ότι πλέον οι συμπλοκές δεν γίνονται σε κάποιο σκοτεινό σοκάκι νύχτα αλλά σε κεντρικά σημεία μπροστά στα μάτια αστυνομικών.