Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών παρέπεμψε σε δίκη συνολικά 10 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για τον βιασμό των δύο ανήλικων αδερφών στα Πετράλωνα, κάτι που φέρεται να γίνονται για σειρά ετών μέχρι και το 2016.

Πιο αναλυτικά, οι δικαστές διατάσσουν την παραπομπή σε δίκη για βαριές κατηγορίες του πατέρα των παιδιών, του θείου τους, αδελφού του πατέρα, της τότε συντρόφου του πατέρα, αλλά και φίλων και υπαλλήλων του πατέρα.

Σύμφωνα με σχετικό βούλευμα οι 10 κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι, ανά περίπτωση, για κατηγορίες που αφορούν βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους μικρότερους των δεκατεσσάρων ετών και κατάχρησης ανηλίκου, πράξεις που φέρονται να έχουν τελέσει από κοινού και κατά μόνας, κατ’εξακολούθηση.

Σημειώνεται, πως η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη το 2018 μετά από προσφυγή των, ενήλικων σήμερα, δύο μεγαλύτερων παιδιών οικογένειας από τα Πετράλωνα τα οποία κατήγγειλαν στις Αρχές τον πατέρα τους για σεξουαλική κακοποίηση αλλά και προώθηση τους από τον ίδιο και σε άλλους ενήλικες. Η καταγγελία των παιδιών είχε αποτελέσει αφορμή για εισαγγελική έρευνα. Η υπόθεση είχε διαβιβαστεί μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης σε ανακριτή ενώ τα δύο παιδιά είχαν καταγγείλει πως σε γνώση όσων είχαν υποστεί από τον πατέρα, ήταν και η μητέρα τους.