Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση ενός 42χρονου που είχε γίνει «φόβος και τρόμος» για τους καταστηματάρχες στα βόρεια προάστια της Αττικής και ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbeast.

Ο εν λόγω «εισβολέας» είχε ως χαρακτηριστικό ότι έσπαγε τις γυάλινες εισόδους χρησιμοποιώντας ένα… μεταλλικό φρεάτιο από υπόνομο ή ένα σφυρί.

Η σύλληψη του έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου στο Μαρούσι, ενώ σε βάρος του 42χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές από καταστήματα σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του μετά από διάρρηξη που είχε κάνει νωρίτερα, με τη χρήση μεταλλικού φρεατίου υπονόμου, καθώς έθραυσε γυάλινη τζαμαρία καταστήματος στην περιοχή της Κηφισιάς, αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό και διέφυγε με αυτοκίνητο.

Μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου, εντόπισαν το αυτοκίνητο σταθμευμένο στην περιοχή του Κολωνού και όταν ο κατηγορούμενος εισερχόταν σε αυτό, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής και συνελήφθη. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν πληθώρα διαρρηκτικών υλικών, τεχνολογικός εξοπλισμός, ρουχισμός που φορούσε κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, 4 USB , κάρτες μνήμης και κλειδαριά.

Κατασχέθηκε, επίσης, και το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε, μαζί με τον συνεργό του που αναζητείται, ως μέσο μεταφοράς κατά την τέλεση των κλοπών. Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, εξιχνιάστηκαν επιπλέον 9 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα στη Λυκόβρυση, στην Κηφισιά, στο Μαρούσι και στο Ηράκλειο, τις οποίες ενεργούσε είτε μόνος του, είτε από κοινού με συνεργό του (τσιλιαδόρο), με παρόμοιο τρόπο δράσης.

Ο 42χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.