Η 60χρονη γυναίκα στην Θεσσαλονίκη που κρατούσε στο διαμέρισμα της 16 σκυλιά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών, με τριετή αναστολή, ενώ το Δικαστήριο διέταξε να διατηρηθεί η προσωρινή αφαίρεση των ζώων από την κατοχή της, τα οποία φιλοξενούνται σε δημοτική δομή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δικαστές έκριναν την κατηγορούμενη ένοχη για παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας ζώων και παράβαση του υγειονομικού κανονισμού. Αντίθετα, την αθώωσαν, λόγω αμφιβολιών, για την κατηγορία της εκτροφής και φύλαξης ζώων συντροφιάς με εμπορική μορφή.

Η ίδια, στην απολογία της αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι τα σκυλιά είναι «η αδυναμία, το χόμπι μου» και πως της αρέσει να τα φροντίζει. «Το μόνο που θέλω είναι τα παιδιά μου πίσω, σας παρακαλώ», είπε απευθυνόμενη στο δικαστήριο. Ανέφερε δε, ότι τον τελευταίο καιρό «έχασε τη βοήθειά της» και αντιμετωπίζει «προβλήματα υγείας», ενώ απέδωσε τις καταγγελίες σε «αντιδικία με ενοικιαστή» της πολυκατοικίας όπου διαμένει.

Προηγουμένως αστυνομικός, περιγράφοντας τις συνθήκες διαβίωσης των σκύλων, μίλησε για «τρομερή δυσοσμία» και «ρυπαρό περιβάλλον». «Εξαιτίας της βρωμιάς τα σκυλιά από λευκά που είναι έγιναν καφέ» ανάφερε χαρακτηριστικά.