Συναγερμός στην Αστυνομία των Λεχαινών εξαιτίας ενός 28χρονου που πλάκωσε στο ξύλο 67χρονο, ειδοποίησε πως στο σπίτι «υπάρχει νεκρός» και προσπάθησε να διαφύγει με λεωφορείο.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Ο ξυλοδαρμός του 67χρονου σημειώθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι, όπου φιλοξενούταν και ο 28χρονος. Οι δύο άνδρες σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς φέρεται να λογομάχησαν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Τότε ο 28χρονος προκάλεσε τραύματα στο κεφάλι του 67χρονου, χτυπώντας τον με τη μαγκούρα που χρησιμοποιούσε ο άνδρας, αλλά και με τα ίδια του τα χέρια.

Ο νεαρός προσήλθε αρχικά για απέλαση και κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του από τους Αστυνομικούς ομολόγησε ότι είχε χτυπήσει τον 67χρονο. Τελικά συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και έκθεση σε κίνδυνο.

Από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε ο 67χρονος σωριάστηκε στο πάτωμα.

Ο 28χρονος άφησε τον ηλικιωμένο αιμόφυρτο και τράπηκε σε φυγή. Όμως, πριν εγκαταλείψει το διαμέρισμα φρόντισε να πετάξει στα σκουπίδια το μπαστούνι, το οποίο από τη σφοδρότητα των χτυπημάτων, είχε σπάσει, ενώ φεύγοντας κλείδωσε και την πόρτα.

Ο 67χρονος παρέμεινε για μια ημέρα αβοήθητος, όταν ένας άγνωστος άνδρας ειδοποίησε τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ότι «μέσα στο συγκεκριμένο σπίτι υπάρχει νεκρός άνθρωπος».

Οι αστυνομικοί οι οποίοι έσπευσαν στο σπίτι εντόπισαν τον ηλικιωμένο αιμόφυρτο και αμέσως κάλεσαν το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο του Πύργου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών ο 28χρονος είχε διαφύγει στην Αχαΐα, όμως είχε σκοπό να επιστρέψει στα Λεχαινά. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ κατάφεραν να τον προσαγάγουν μόλις αποβιβάστηκε από λεωφορείο του ΚΤΕΛ στη στάση των Λεχαινών.