Φωτογραφίες
Γιάννης Κέμμος
Βίντεο
Γιάννης Κέμμος

«Εν μέρει αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν» είπε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτό Εφετείο το οποίο ομόφωνα, «σφράγισε» την ποινή των ισοβίων και επιπλέον 15 ετών που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στους δυο νεαρούς δολοφόνους της άτυχης φοιτήτριας στη Ρόδο.

«Καμία δολοφονημένη ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη» φώναξε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη εξερχόμενη από το δικαστήριο μαζί με το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο.

«Εδώ και τώρα αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα» επεσήμανε μεταξύ άλλων η Κούλα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη.

«Δεν μπορεί μόνο 20 χρόνια να κάθονται στις φυλακές και να καταθέτουν αίτημα αποφυλάκισης και 45 χρονών να βγαίνουν στην κοινωνία. Το δικό μου παιδί δεν είχε δικαίωμα να ζει; Δεν της έδωσαν δεύτερη ευκαιρία. Εδώ και τώρα αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα φτάνει αυτό το καραγκιοζιλίκι» τόνισε και ζήτησε από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να συναντήσει την ίδια και τις υπόλοιπες μητέρες των δολοφονημένων παιδιών.

«Να τιμάτε τα παντελόνια σας. Φτάνει πια να δολοφονείτε τα παιδιά μας»

«Επιτέλους να κάνουμε άνδρες με μπέσα. Άνδρες με αξιοπρέπεια. Να τιμάτε τα παντελόνια σας. Φτάνει πια να δολοφονείτε τα παιδιά μας, κορίτσια μας. Από μικρά 3.600 γραμμάρια τα κάνουμε δύο μέτρα κοπελάρες με προσόντα, με ηθικές αξίες και να έρχονται τσογλαναράδες, ο Ροδίτης και ο Αλβανός και να σπείρουν τον πόνο μέσα στην οικογένειά μου. Δεν αξίζαμε αυτή την τύχη» φώναξε η μητέρα της Ελένης.

«Εδώ και τώρα αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Εδώ και τώρα, όχι το ισόβια στα 20 χρόνια. Μία ζωή να είναι μέσα στη φυλακή. Παρακαλώ τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων όλους». συμπλήρωσε.

Γιάννης Τοπαλούδης: Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί

Για «δικαίωση στιγμιαία» έκανε λόγο ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης Τοπαλούδης. «Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί.

«Τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι» τόνισε και ευχαρίστησε ονομαστικά τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Newsbeast

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.