Νέες πληροφορίες σχετικά με το φιαλίδιο αίματος της άτυχης Τζωρτζίνας, που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, τέσσερις σχεδόν μήνες μετά τον θάνατο της 9χρονης, φέρνει στο φως το tempo24.news.

Το φιαλίδιο μεταφέρθηκε εχθές από το Καραμανδάνειο στην Αθήνα από ειδική εταιρεία, συνοδεία κλιμακίου του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Το τοπικό σάιτ φέρνει στο φως νέες πληροφορίες για το πώς εντοπίστηκε το «ξεχασμένο» φιαλίδιο με το αίμα του παιδιού. Το φιαλίδιο βρισκόταν τοποθετημένο σε ψυγείο που υπάρχει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, και όχι στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Πρόκειται για ψυγείο που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση διάφορων σκευασμάτων, γενικής χρήσης, ενώ πολλές φορές το χρησιμοποιούν και οι γιατροί της κλινικής για να συντηρήσουν τα γεύματά τους.

Το αίμα που περιέχει το φιαλίδιο είχε ληφθεί από την άτυχη 9χρονη στις 8 Απριλίου 2021 για έναν τυπικό μικροβιολογικό έλεγχο, για τα επεισόδια σπασμών που ανέφερε η μητέρα κατά την εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο δείγμα είχε κρατηθεί, ενώ σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τα αντίστοιχα δείγματα απορρίπτονται σε χρόνο που δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες.

Μετά την παράδοση της έκθεσης από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, στην 18η Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, φαίνεται να ζητήθηκε να γίνει έρευνα στο νοσοκομείο προκειμένου να εξακριβωθεί αν υπάρχει οτιδήποτε μπορεί να φέρει γενετικό υλικό της Τζωρτζίνας. Λίγες ημέρες αργότερα, εντοπίστηκε το συγκεκριμένο φιαλίδιο, ξεχασμένο στο ψυγείο της Παιδιατρικής.

Το περιστατικό προκαλεί εύλογα ερωτηματικά σχετικά με το πώς βρέθηκε τόσον καιρό μετά και γιατί κανείς δεν το είχε αναζητήσει νωρίτερα.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Παύλος Αθανασόπουλος, τηρεί σιγή ιχθύος, παρά τις συνεχείς οχλήσεις των δημοσιογράφων.

Πάτρα: Από Ιούνιο το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας – Γιατί υπάρχει καθυστέρηση

Με βραδείς ρυθμούς, όπως φαίνεται, κινούνται οι έρευνες για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, των δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, έπειτα και την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Δυο μήνες μετά τον ορισμό των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα ως εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την επαναξιολόγηση των ιατροδικαστικών εκθέσεων της Μαλένας και της Ίριδας και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η σύνταξη του πορίσματος θα αργήσει, με πηγές ν’ αναφέρουν πως στην παρούσα φάση η υπόθεση βρίσκεται στη διαδικασία της παθολογοανατομικής διερεύνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης αναμένεται εντός Ιουνίου – ενδεχομένως και αρχές του μήνα – και αυτό γιατί η εξέταση των ευρημάτων των ιατροδικαστικών εκθέσεων της Χριστίνας Τσάκωνα για τη Μαλένα και της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα για την Ίριδα, γίνεται με ιδιαίτερα σχολαστικό τρόπο.