Εγκληματική ενέργεια «βλέπει» πίσω από την υπόθεση με τα τρία παιδιά από την ίδια οικογένεια στην Πάτρα, που πέθαναν, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, μέσα σε τρία χρόνια, ο επίτιμος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κατερινόπουλος.

Μιλώντας στην Espresso, ο κ. Κατερινόπουλος εκτιμά ότι πίσω από τους θανάτους της 9χρονης Τζωρτζίνας και της 3,5 ετών Μαλένας στο νοσοκομείο κρύβεται το ίδιο πρόσωπο και δηλώνει βέβαιος ότι η υπόθεση θα εξιχνιαστεί καθώς «δεν είναι τόσο δύσκολη όσο χαρακτηρίζεται».

«Κατά 98% έχω πειστεί ότι κάποιο ανθρώπινο χέρι έκοψε το νήμα της ζωής των τριών παιδιών και αφήνω ένα μικρό ποσοστό να έχει συμβεί κάτι άλλο, επιστημονικά ανεξήγητο. Εδώ έχουμε μια αλληλουχία συμπτώσεων και μάλιστα επαναλαμβανόμενων. Και συμπτώσεις επαναλαμβανόμενες παύουν να είναι συμπτώσεις» τονίζει.

«Αν, τελικά, δεν προκύψει κάποιο γονιδιακό ζήτημα, δεν υπάρχει άλλη εκδοχή από αυτήν της εγκληματικής ενέργειας. Επίσης, ένα ακόμα δεδομένο είναι πως όλοι οι θάνατοι επήλθαν Σαββατοκύριακα, κάτι που δεν μπορεί να είναι σύμπτωση» είπε. Ο κ. Κατερινόπουλος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, λόγω του μειωμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τα Σαββατοκύριακα, να μπήκε κάποιος «επισκέπτης» στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν τα δύο κορίτσια από τα τρία και να τους έκανε κακό.

«Δεν ρίχνω ευθύνη στους γονείς, που βιώνουν το δράμα τους και οι καταθέσεις τους θα είναι καταλυτικές, αλλά πρέπει κυρίως να εντοπιστούν όλοι όσοι είχαν πρόσβαση στους θαλάμους των παιδιών εκτός από τους ίδιους και να εξεταστούν εξονυχιστικά» διευκρινίζει.

Ο απόστρατος αξιωματικός ρωτήθηκε επίσης αν εκτιμά ότι πίσω από τους θανάτους των παιδιών βρίσκεται το ίδιο χέρι και η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Για τους θανάτους των παιδιών που κατέληξαν στο νοσοκομείο πιστεύω πως πίσω από αυτούς βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο, το ίδιο χέρι» είπε και πρόσθεσε ότι «αυτό βεβαίως δεν μπορούμε να το πούμε για τον θάνατο της Ίριδας στο σπίτι της».

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι αν θα λυθεί το μυστήριο ή αν αυτή η υπόθεση θα μείνει στα αστυνομικά και τα ιατρικά χρονικά ως ένας άλυτος γρίφος που μπήκε στο αρχείο. «Δεν θεωρώ ότι είναι δύσκολη υπόθεση» υποστηρίζει λακωνικά ο Θανάσης Κατερινόπουλος και εκτιμά ότι θα χρειαστεί τον χρόνο της, αλλά τελικά θα διαλευκανθεί από τους έμπειρους αξιωματικούς που την έχουν αναλάβει.

«Ένας καλός ερευνητής πρέπει να εξετάζει τα πάντα. Υπάρχει, βεβαίως, το τεκμήριο της αθωότητας για όλους, αλλά για τον ερευνητή αστυνομικό όλοι είναι ύποπτοι ώσπου να αποδειχθεί το αντίθετο. Όταν ερευνάται μια υπόθεση, βεβαίως σε αυτήν παίζουν ρόλο τα επιστημονικά δεδομένα, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Σε μια έρευνα υπάρχουν και άλλες παράμετροι που υποχρεούται να ψάξει η Αστυνομία» λέει ο επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με το αν πιστεύει ότι οι αστυνομικοί έχουν ήδη κάποια στόχευση στην έρευνά τους.