Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες μεγάλη έρευνα και επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων μεταναστών, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί από τουλάχιστον επτά τμήματα της Αττικής.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί περίπου 20 ύποπτοι, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επικεφαλής του κυκλώματος φέρεται να είναι αξιωματικός ο οποίος υπηρετεί σε ένα από τα αστυνομικά τμήματα και πιο συγκεκριμένα ως διοικητής σε ΑΤ της Δυτικής Αττικής. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί είναι χαμηλότερου βαθμού. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και απόστρατοι αστυνομικοί, καθώς και πολίτες που εργάζονται σε δομές και δημόσιες υπηρεσίες.

Ως τώρα έχουν περισσότερες από δέκα έρευνες σε σπίτια σε όλη την Αττική προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο συγκεκριμένο κύκλωμα.

Το κύκλωμα φέρεται πως με τη συμμετοχή των αστυνομικών να χορηγούσε έναντι αμοιβής γνήσια έγγραφα, κυρίως ταυτότητες, σε αλλοδαπούς με πλαστά δικαιολογητικά. Με τα έγγραφα αυτά οι αλλοδαποί προχωρούσαν στις διαδικασίες για άδειες παραμονής ή την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και παρακολουθήσεις τηλεφώνων, από τις οποίες έχουν προκύψει σοβαρά στοιχεία για τους εμπλεκόμενους.

Μετά το τέλος της αστυνομικής επιχείρησης και των ερευνών από τις Εσωτερικές Υποθέσεις θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.