Ένα σοκαριστικό περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας, άλλο ένα από τα πολλά που αφορούν σε κακοποίηση και βία εντός σχολικού περιβάλλοντος.

Το περιστατικό συνέβη στις 23 Νοεμβρίου στο 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας, εκεί όπου μια 16χρονη έσβησε το τσιγάρο που κάπνιζε στο μάτι μιας συμμαθήτριας της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε προηγηθεί λογομαχία των δύο κοριτσιών μέσω μηνυμάτων σε πλατφόρμα στα social media. Σε ένα διάλλειμα, το ένα κορίτσι κινήθηκε απροειδοποίητα ενάντια στη συμμαθήτρια της, την έβρισε και στη συνέχεια της έσβησε το τσιγάρο στο μάτι.

Μετά από το φριχτό αυτό περιστατικό, κλήθηκε στο σχολείο μηχανή με διασώστη του ΕΚΑΒ για να δει το τραύμα. Η μητέρα της κοπέλας που είχε ήδη  φτάσει στο σχολείο ενημερώθηκε από τον διευθυντή του σχολείου. Στη συνέχεια μετά από οδηγίες του διασώστη, η μητέρα συνόδευσε την κόρη της στο Κέντρο Υγείας Δραπετσώνας. Μητέρα και κόρη κατέθεσαν μήνυση στο ΤΑ Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Το τραύμα που προκλήθηκε στο μάτι του κοριτσιού

Η μαθήτρια που έσβησε το τσιγάρο στο μάτι της συμμαθήτριας της συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.

Τι λέει εκπαιδευτικός του σχολείου στο Newsbeast

Εκπαιδευτικός από το σχολείο που μίλησε στο Νewbeast εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος και προβληματισμένος με το γεγονός. Ο ίδιος μας είπε τα εξής: «Λέτε να μην μας προβληματίζει βαθιά η κοινωνική βία μέσα στο σχολείο και κάθε έκφραση της; Λέτε να μην μας σοκάρει όταν πασχίζουμε κάθε μέρα για αυτό και δεν μπορεί να αποδώσει το παιδαγωγικό και γνωστικό μας έργο; Έχουμε κινητοποιηθεί εδώ όσο δεν γίνεται. Είναι τόσο δυσερμήνευτο για εμάς ως κοινωνικό φαινόμενο και τόσο θλιβερό που όχι απλώς μας έχει σοκάρει…. Τι να πω. Περιμένουμε να αναλυθεί ως φαινόμενο από τους ειδικούς των κοινωνικών επιστημών. Άλλοι το αποδίδουν στον εγκλεισμό, υπάρχουν διάφορες γνώμες. Να ερευνηθεί αυτό το ζήτημα επιστημονικά για να μάθουμε και εμείς τι γίνεται πια σε αυτό τον κόσμο».