Την αναίρεση της απόφασης με την οποία άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τον χρυσαυγίτη Γιώργο Πατέλη ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μωϋσίδης. Η αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Νίκαιας μπήκε στο «μικροσκόπιο» του Αρείου Πάγου μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασιλείου Πλιώτα, ο οποίος είχε ζητήσει το σκεπτικό της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο άσκησης αναίρεσης.

Έτσι, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αφού μελέτησε την επίμαχη απόφαση, ζήτησε την αναίρεση της. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως η υπόθεση οδηγείται στο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου το οποίο είναι αυτό που θα αποφασίσει αν το θέμα της αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη θα κριθεί εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, που θα συγκροτηθεί με διαφορετική σύνθεση.

Ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και 2 μηνών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ζήτησε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση του στο Εφετείο επικαλούμενος λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του. Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, έκανε δεκτό το αίτημα του και αποφάσισε την αποφυλάκιση του με όρους καθώς έκρινε ότι ο κατηγορούμενος πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου.