Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 51χρονος που κατηγορείται ότι λήστεψε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη δείχνοντας στην υπάλληλο ένα σημείωμα, αλλά και ένα όπλο που είχε πάνω του.

Μετά την απολογία του, σύμφωνα με το GRTimes.gr, και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα του επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

«Είχα οικονομικά προβλήματα» – Τι είπε στην απολογία του

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του στην ανακρίτρια φέρεται πως ομολόγησε την πράξη και ισχυρίστηκε ότι έκανε τη ληστεία γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι από τα 7.200 ευρώ που άρπαξε από την τράπεζα διέθεσε χρήματα για να πληρώσει λογαριασμούς του σπιτιού ενώ τα υπόλοιποι τα πέταξε.

Πώς χρησιμοποίησε το σημείωμα

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος που πραγματοποίησε τη ληστεία σε τράπεζα της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη στις 18 Αυγούστου, μπήκε μέσα στο υποκατάστημα με μάσκα, έδειξε στην ταμία το σημείωμα που έγραφε «δώσε τα λεφτά – ληστεία», και στη συνέχεια το όπλο που είχε στη ζώνη του. Η υπάλληλος στη θέα του όπλου τρόμαξε και του έδωσε 7.200 ευρώ που είχε στο ταμείο.

Μάλιστα το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ:

Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια διέφυγε πεζός αλλά οι κινήσεις του καταγράφηκαν από το κύκλωμα ασφαλείας της τράπεζας. Στη συνέχεια ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.