Την άμεση ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση της Novartis η οποία παραμένει ακόμη ανοιχτή για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον νυν υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη έχει ζητήσει με παραγγελία του ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης.

Στην παραγγελία του προς τους τρεις οικονομικούς εισαγγελείς, ο κ. Μπαρδάκης αναφέρει ότι «εντός εύλογου χρονικού διαστήματος η έρευνα για τους 2 πολιτικούς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί». Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι μέσα σε δύο μήνες θα πρέπει να περαιωθεί το σκέλος αυτό της έρευνας που είναι σε εξέλιξη από το 2017.

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας για την υπόθεση της Novartis από την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η δικογραφία εξακολουθεί να είναι σε εκκρεμότητα, στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, για τα δύο αυτά πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους.

«Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από τη ΕΣΔΑ. Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση το Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται», φέρεται να υπογραμμίζει στην παραγγελία του ο κ. Μπαρδάκης.

Να σημειωθεί πως ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε υποβάλει από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου, για επίσπευση της σε βάρος του έρευνας. Ωστόσο, η καθυστέρηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες αποδίδεται στο ότι δεν έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής οι απαντήσεις από το εξωτερικό στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχουν υποβληθεί από τις ελληνικές δικαστικές αρχές ενώ μετ’ εμποδίων ήταν η ενημέρωση ακόμη και από τις ελληνικές τράπεζες. Μετά την περαίωση της έρευνας για τους κ.κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο οι εισαγγελείς θα επιταχύνουν τις κινήσεις τους και για τους περίπου 3.000 γιατρούς ανά την Ελλάδα που βρίσκονται εδώ και χρόνια στο εισαγγελικό μικροσκόπιο για μίζες από τη Νοβάρτις.