Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία της Πάτρας για ανήλικους με ακροβατικές ικανότητες που εισβάλλουν σε σπίτια και τα ξαφρίζουν.

Όπως αναφέρει σε σχετικό του ρεπορτάζ το ertnews.gr οι ληστές μπορούν και μπαίνουν στα διαμερίσματα, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Περιστατικά έχουν καταγραφεί στην περιοχή των Προσφυγικών της Πάτρας και σε άλλα σημεία της πόλης.

Το τελευταίο από τα περιστατικά σημειώθηκε στην οδό Ιωνίας, στα Προσφυγικά.

Ο ανήλικος δράστης, περίπου 10 ετών, σαν άλλος «σούπερ ήρωας» μπόρεσε να ανέβει στην οροφή παρκαρισμένου οχήματος την ώρα που δύο ακόμη ανήλικοι κρατούσαν τσίλιες.

Ο 10χρονος στη συνέχεια πήδηξε από την οροφή του αυτοκίνητου σε δέντρο του πεζοδρομίου και από εκεί, κατάφερε να ανέβει στην κατοικία πρώτου ορόφου, ανενόχλητος, ενώ όλα τα φώτα ήταν ανοιχτά και οι άνθρωποι ήταν μέσα στο σπίτι τους.

Ο ανήλικος, εισήλθε στο εσωτερικό του διαμερίσματος, εντόπισε ένα κουτί στο οποίο μέσα υπήρχαν κοσμήματα, το πήρε και τράπηκε σε φυγή. Ο κλέφτης έγινε αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού που τον κυνήγησαν. Πάνω στον πανικό του και πάνω στην προσπάθεια του να διαφύγει πέταξε το κουτί στο μπαλκόνι και πήδηξε από τον 1ο όροφο στο κενό για να μην τον πιάσουν.