Ένοχους έκρινε και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τους κατηγορούμενους στη δίκη της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μετά από 6 ημέρες ακροαματικής διαδικασίας.

Της σημερινής αγόρευσης των συνηγόρων ακολούθησε, λίγο μετά τις τρεις, η ανακοίνωση της απόφασης της έδρας, σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 30 μηνών στους 5 από τους 8 Κρητικούς , ενώ για τους 3 -που ήταν ανήλικοι- 100 ημέρες κοινωφελούς εργασίας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Αξίζει να αναφερθεί πως η εισαγγελέας ήταν «καταπέλτης» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων. «Θα ήθελα να είναι εδώ σήμερα οι κατηγορούμενοι, θα ήθελα να ρωτήσω τους ίδιους πώς θα ένιωθαν» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο οι 8 κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο ούτε σήμερα και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους, οι οποίοι ζήτησαν από την έδρα οι ποινές να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Ωστόσο σε δηλώσεις του ο δικηγόρος ενός από τους κατηγορουμένους είπε πως η υπόθεση θα βρεθεί στο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Την εκδίκαση της υπόθεσης παρακολούθησε η οικογένεια Γιακουμάκη και ο πατέρας ευχαρίστησε τον κόσμο και την Δικαιοσύνη – «υπάρχουν αξίες», δήλωσε. Η σύζυγος του ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου, κατά το epirus-tv-news.gr.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως το δικαστήριο πρωτοδίκως είχε καταδικάσει τους 5 κατηγορουμένους σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και τους 3 σε 150 ώρες κοινωφελούς εργασίας.