Ο ιερομόναχος που επιτέθηκε με βιτριόλι στους Μητροπολίτες χθες Τετάρτη (23/6) στη Μονή Πετράκη είχε φτάσει να απειλήσει ότι θα στείλει ανθρώπους να σκοτώσουν τον νέο ιερέα της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Βέροιας, μετά την απομάκρυνσή του από την ενορία λόγω προβλημάτων που δημιουργούσε.

Στις παραπάνω αποκαλύψεις προχώρησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Βέροιας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν πέσαμε από τα σύννεφα».

Ο κ. Σπύρος Κωτσιαντής είπε πως όταν ο 37χρονος δράστης με το βιτριόλι έφυγε από την ενορία, «ήταν πυρ και μανία με τον καινούργιο ιερέα που μας έφεραν και απειλούσε ότι θα στείλει ανθρώπους να τον σκοτώσουν».

Αναφέρθηκε επίσης στην παραβατική συμπεριφορά του ιερέα, όπως στο ότι δημιουργούσε προβλήματα καθώς και ότι δανειζόταν χρήματα από ηλικιωμένους και δεν τα επέστρεφε.

«Τον είχαμε ιερέα στο χωριό μας για ενάμισι χρόνο. Στην αρχή τον στηρίξαμε. Έπειτα από ένα μικρό διάστημα έδειξε τον πραγματικό του εαυτό με παραβατικότητες, όπως να δημιουργεί προβλήματα με τους ψάλτες και κάποιους πιστούς για ασήμαντη αφορμή. Μετά άρχισε να παίρνει δανεικά από πολύ κόσμο στο χωριό – κυρίως από ηλικιωμένους – και δεν τα επέστρεφε. Μόλις κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, το συζητήσαμε και με τον μητροπολίτη Βεροίας και να βρούμε λύση» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι αρχικά το χωριό είχε διχαστεί για το εάν έπρεπε να μείνει ή να φύγει ο συγκεκριμένος από την ενορία. «Όταν έφυγε από το χωριό, στη συνέχεια πήγε σε γειτονικό χωριό, στο Καλοχώρι Ημαθίας και δημιουργούσε κι εκεί προβλήματα» πρόσθεσε ο κοινοτάρχης, και συμπλήρωσε ότι «περίμενε τις αποφάσεις για την καθαίρεση από το Επισκοπικό και στη συνέχεια από το Συνοδικό δικαστήριο».

Ακούστε τι αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας: