Ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στους Μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη, μίλησε για τους λόγους της επίθεσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο ιερέας που έχει συλληφθεί φέρεται να είπε: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν», ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης έκανε λόγο για σκευωρία σχετικά με την υπόθεση ναρκωτικών στην οποία εμπλεκόταν.

Ο ιερέας είχε συλληφθεί πριν από περίπου 2 χρόνια για υπόθεση ναρκωτικών στην Ημαθία και είχε παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία δεν είχε ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα ο 37χρονος δράστης, φέρεται να είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης. Μάλιστα, ο ιερέας είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά μέσα στα ράσα του

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ κάτοικοι από την Αγία Βαρβάρα (περιοχή κοντά στη Βέροια) είχαν διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του ιερέα και έτσι πήρε μετάθεση για το Καλοχώρι Ημαθίας όπου συνελήφθη για την υπόθεση των ναρκωτικών.

Μονή Πετράκη: Πώς έγινε η επίθεση με το βιτριόλι

Ο ιερέας βρισκόταν στη Μονή Πετράκη για το Συνοδικό Δικαστήριο, όπου εκεί του γνωστοποιήθηκε η καθαίρεσή του.

Λόγω της απόφασης, ο ιερέας που είχε κρυμμένο ένα μπουκάλι με βιτριόλι, έριξε το καυστικό υγρό στους 7 Μητροπολίτες που βρίσκονταν στο χώρο και τραυματίζοντάς τους.

Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ διεκομίσθηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο οι μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος, ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν από ιερομόναχο με καυστικό υγρό, στη Μονή Πετράκη.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, πέντε μητροπολίτες, οι Κηφισίας Κύριλλος, ‘Αρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος, οι οποίοι φέρουν ελαφρότερα εγκαύματα.

Από την επίθεση επλήγησαν και δύο κληρικοί των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Πηγή φωτογραφίας: orthodoxtimes.gr