Εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα δίνει σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος καταγγέλλεται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες.

Ο γνωστός πρωταγωνιστής καλείται με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αδικημάτων να δώσει ανωμοτί κατάθεση μετά τις καταγγελίες σε βάρος του τριών συναδέλφων του.

Η μια ηθοποιός φέρεται να καταγγέλλει τον ηθοποιό για βιασμό που τελέστηκε το 2008 , μέσα σε θεατρικό χώρο, ενώ οι άλλες δυο για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αντίστοιχα.

Η προθεσμία των 15 ημερών που είχε ζητήσει μέσω του συνηγόρου του ο 59χρονος Πέτρος Φιλιππίδης για να μελετήσει το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή εκπνέει το μεσημέρι και δεν είναι γνωστό αν θα ζητηθεί επιπλέον χρόνος.

Πάντως, ο 59χρονος Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης μετά τα στοιχεία που προσκόμισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για το ελληνικό #metoo, αρνείται όσα του αποδίδονται και σε αυτή τη φάση της διαδικασίας έχει την δυνατότητα να μην προσέλθει ο ίδιος ενώπιον του εισαγγελέα αλλά να καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις μέσω του συνηγόρου του.

Μετά τις εξηγήσεις του ηθοποιού, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ή όχι.

Στην περίπτωση που ο γνωστός ηθοποιός βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή ο οποίος στη συνέχεια θα τον καλέσει σε απολογία και αμέσως μετά θα αποφασίσει, μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα, για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.