Ο κύβος ερρίφθη. Ο Σταύρος Κοντονής φέρεται να κατονόμασε ενώπιον της δικαιοσύνης τον γνωστό επιχειρηματία που ευνοήθηκε από την σκανδαλώδη διάταξη η οποία ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μετέτρεψε το αδίκημα της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης… απασφάλισε κατηγορώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση, την οποία υπηρέτησε, για διαπλοκή βάζοντας παράλληλα στο κάδρο υπόθεση διαφθοράς, με κεντρικό πρόσωπο τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, που το καλοκαίρι του 2019, λίγες μόλις ημέρες μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, απαλλάχτηκε, λόγω παραγραφής, από το αδίκημα της δωροδοκίας ανώτατου στελέχους κρατικής εταιρείας το οποίο καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σε αυτή την υπόθεση φέρεται να αναφέρθηκε ο Σταύρος Κοντονής καταθέτοντας ενώπιον της δικαιοσύνης που ερευνά τις καταγγελίες- βόμβα περί σκοπιμότητας πίσω από την διάταξη που χαρακτηρίστηκε «πλυντήριο».

Η κατάθεση του Σταύρου Κοντονή, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, έχει μεγάλη βαρύτητα λόγω της θεσμικής θέσης που κατείχε ως πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Άλλωστε, ο πρώην υπουργός, ο οποίος είναι και έμπειρος νομικός, εμφανίζεται να ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης μιλώντας για συγκεκριμένα γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψη του τα οποία, κατά τον ίδιο, συνδέονται με την επίμαχη υπόθεση και ενισχύουν τις καταγγελίες του. Ενδιαφέρον δε παρουσιάζουν οι πληροφορίες ότι είναι έτοιμος να προτείνει και άλλα πρόσωπα τα οποία είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τις αναφορές του.

Γεγονός είναι πως, πλέον, η Δικαιοσύνη γνωρίζει το ονοματεπώνυμο του επιχειρηματία που σύμφωνα με τον κ. Κοντονή είναι ένα από τα πρόσωπα που ενδεχομένως πρωταγωνίστησε στο παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε την κρίσιμη περίοδο πριν την ψήφιση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, της «φωτογραφικής» διάταξης και στάθηκε η αφορμή, να καθυστερήσουν για μια εβδομάδα οι εκλογές ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Το γεγονός ότι ο Σταύρος Κοντονής είναι αποφασισμένος να εισφέρει στην αποκάλυψη της αλήθειας ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος προκύπτει, όπως εκτιμάται, και από την σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες. Έκανε λόγο για «στίγμα και όνειδος» για την κυβέρνηση που υλοποίησε την επίμαχη τροποποίηση που, παρά τις αντιδράσεις που διατυπώθηκαν εγκαίρως ακόμη και εκτός συνόρων, οδήγησε σε ξαφνικό θάνατο υπόθεση διαφθοράς. Ο πρώην υπουργός, μάλιστα, επεσήμανε τις αντιδράσεις ποινικολόγων και καθηγητών των Νομικών Σχολών αλλά και της GRECO δηλαδή της οργάνωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία επεσήμανε «σοβαρότατα στοιχεία διαπλοκής για αυτή την ιστορία» οι οποίες, ωστόσο, δεν εισακούστηκαν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.