Σπείρα τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν ηλικιωμένους, παριστάνοντας τους λογιστές, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

Η αστυνομία συνέλαβε το μεσημέρι της Τετάρτης, έναν 25χρονο και έναν 28χρονο, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 32χρονου συνεργού τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν ηλικιωμένους και προσποιούμενοι τους λογιστές, κατάφερναν να αποσπούν από αυτούς χρήματα και κοσμήματα, ισχυριζόμενοι ότι θα τακτοποιήσουν φορολογικές εκκρεμότητες συγγενών τους.

Με αυτή τη μέθοδο, τα μέλη της σπείρας είχαν καταφέρει να αποσπάσουν συνολικά ποσά που υπερβαίνουν τις 9.000 ευρώ, ενώ η αξία των κοσμημάτων που αφαίρεσαν ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

Η σύλληψη των δύο, έγινε στην πόλη των Χανίων, όπου εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς οι δύο νεαροί. Όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, διέφυγαν με αυτοκίνητο που είχαν στη διάθεσή τους, ενώ ακολούθησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς.

Κάποια στιγμή, οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή, αλλά εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ποσό των 400 ευρώ, πολλά κοσμήματα (σταυροί, δαχτυλίδια, ρολόι, βραχιόλι, κ.α.), δύο βιβλιάρια καταθέσεων, αλλά και διάφορα έγγραφα Δ.Ο.Υ. σε φωτοαντίγραφα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του τρίτου συνεργού, αλλά και για να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπράξει κι άλλα τέτοιου είδους αδικήματα.