Μια 60χρονη γυναίκα συνελήφθη στο Χαλάνδρι, η οποία σύμφωνα με καταγγελία γιατρού, τον εκβίασε να της καταβάλλει 20.000 ευρώ για να μην τον συκοφαντήσει σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο γιατρός παρείχε τις ιατρικές του υπηρεσίες στην 60χρονη για μεγάλη χρονική περίοδο. Μετά από θεραπεία που δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, ο γιατρός της συνέστησε να απευθυνθεί σε ειδικό χειρουργό. Το Μάρτιο του 2014, η 60χρονη επικοινώνησε εκ νέου με τον καταγγέλλοντα ενημερώνοντάς τον, ότι απέτυχε και η νέα θεραπεία της και απαίτησε εκβιαστικά να της καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ ως αποζημίωση, ώστε να μην τον συκοφαντήσει στα ΜΜΕ ως υπαίτιο για την κατάστασή της.

Ο γιατρός κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό, αλλά τέλη του Ιουνίου 2014 η συλληφθείσα τον προσέγγισε ξανά και του ζήτησε 20.000 ευρώ επιπλέον για να μεταβεί στο εξωτερικό για νέα θεραπεία. Ο γιατρός αρνήθηκε και η 60χρονη τον απείλησε ότι θα τον κατέστρεφε επαγγελματικά.

Ο γιατρός προέβη σε καταγγελία στο Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και σε ραντεβού που προγραμμάτισε, με την 60χρονη, της παρέδωσε το ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οπότε και συνελήφθη.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.