Εννέα από τους δέκα προσαχθέντες, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης ακροδεξιών χτες το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο συνελήφθησαν και σχηματίστηκε σε βάρος τους ποινική δικογραφία από την Ασφάλεια, καθώς συμμετείχαν από κοινού στη συγκέντρωση παρά την απαγόρευση με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν διατεθεί στο σημείο, ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους για την απαγόρευση και τους κάλεσαν επανειλημμένως να αποχωρήσουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται οτι η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, «Έλληνες για την Πατρίδα», για τα επτά χρόνια από την δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής Γεώργιου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, αλλά απαγορεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ, με το αιτιολογικό ότι «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ενώ απειλείται σοβαρά και η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή».

Από την Αστυνομία επισημαίνεται ότι η συμμετοχή σε συναθροίσεις που έχουν απαγορευθεί με Απόφαση της αρμόδιας αστυνομικής Αρχής είναι παράνομη και οι συμμετέχοντες υπέχουν ποινική ευθύνη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.