Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης δολοφονίας της Σούζαν Ίτον στα Χανιά, όπου στο εδώλιο κάθεται ένας 28χρονος Κρητικός.

Σύμφωνα με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που αναγνώστηκε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος διάβαζε παραφυσικά, ενώ ασχολείτο με πολεμικές τέχνες.

Περιέγραψε ότι έκανε το έγκλημα καθώς άκουγε φωνές που του έλεγαν να κάνει τη συγκεκριμένη πράξη. Μάλιστα, την εποχή του εγκλήματος δεν ήταν σε διατάραξη πνευματικής λειτουργίας, έχει αντικοινωνική συμπεριφορά, ενώ τονίστηκε στην έκθεση ότι λέει ψέματα με αξιοθαύμαστο τρόπο αναφέρει το flashnews.gr.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απουσία οξείας ψυχοπαθολογίας και διαταραχής προσωπικότητας και ότι ο ίδιος συχνά ψεύδεται. Όπως τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, η απουσία ψυχοπαθολογικής διαταραχής διαπιστώθηκε τόσο από εξέταση ψυχιάτρων όσο και από την εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο κατηγορούμενος στην ψυχοπαθολογική κλινική του ΕΚΠΑ.

Η βαριά κατάθλιψη της μητέρας

Από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου κλήθηκε ως μάρτυρας η ψυχολόγος που εργάζεται στα δημοτικά ιατρεία του Αιγάλεω, η οποία έκανε συνεδρίες με τη μητέρα του κατηγορουμένου.

Η μητέρα του φιλοξενείτο σε σπίτι στο Αιγάλεω γιατί ήθελε να είναι κοντά στον γιο της. Όπως τόνισε η ψυχολόγος η μητέρα είχε συμπτώματα βαριάς κατάθλιψης. Παράλληλα, η ειδικός ανέφερε ότι είχε μιλήσει τρεις φορές με τον κατηγορούμενο στο τηλέφωνο και είχαν συζητήσει για τις εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί ο ίδιος από τους ψυχιάτρους.

Η μητέρα ήθελε να μάθει τι συνέβαινε με το παιδί της και είχε προσκομίσει στην ψυχολόγο την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και τα γράμματα που λάμβανε από τον γιο της μετά το συμβάν και ενώ ήταν κρατούμενος.

Είχε αναφέρει στην ψυχολόγο ότι ο γιος της ήταν ένα παιδί ιδιαίτερο που αγαπούσε τη φύση και είχε στραφεί προς τον βουδισμό. Επίσης, της είχε πει ότι ο γιος της μια εβδομάδα πριν το συμβάν είχε κλειστεί στον εαυτό του.

Η ψυχολόγος με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της έκρινε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαταραγμένη σκέψη και συνείδηση, αδυναμία συγκέντρωσης και διάσπαση προσοχής. Επιπλέον, τόνισε ότι ο κατηγορούμενος μέσα στη φυλακή, είχε παραισθήσεις, έβλεπε μορφές, άκουγε φωνές ενώ έγραψε πολλά γράμματα στη μητέρα του στα οποία ανέφερε στοιχεία για το έγκλημα.

(φωτογραφία αρχείου)