Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες jumbo, καθαρισμένες
- 1/2 κ. γλ. αλάτι σκόρδου
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα πέστο
- 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- Γαλλική μπαγκέτα ή σκορδόψωμο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε τις γαρίδες. Αφήστε τις να σοταριστούν από τη μία πλευρά για περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια γυρίστε τις και αφήστε τις να σοταριστούν από την άλλη πλευρά για περίπου 1 λεπτό ακόμα, ή μέχρι να είναι ροζ και αδιαφανείς σε όλο το μήκος τους, με σφιχτή αλλά τρυφερή υφή. Σβήστε τη φωτιά.
- Προσθέστε το πέστο και ανακατέψτε. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο, γαρνίρετε με ντοματίνια και βασιλικό και σερβίρετε αμέσως με γαλλική μπαγκέτα ή σκορδόψωμο στο πλάι.
- Διατηρήστε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 ημέρες.